Het Belang van Limburg

Gezocht: creatieve denkers voor grootste brainstorm­sessie ooit

Op de Hasseltse Corda Campus vindt volgende week de grootste brainstorm­sessie ooit plaats. Ook u kunt samen met een aantal bekende knappe koppen meedenken aan ideeën voor de wereld.

- Gunter Willekens

Als een idee niet absurd lijkt, dan wordt het niets.” Deze wijsheid van Albert Einstein leverde de voeding voor de creatie van Hersenstor­m, van de Hasseltse denktank Mindz. “Corona was de trigger”, zegt bedenker Guy Orens. “Dat een virus het openbare leven stillegde, was een jaar geleden onvoorstel­baar. Maar het gebeurde. Waarom zouden we onze ideeën niet viraal kunnen laten gaan, om het leven op een goede manier te veranderen?”

Zo ontstond het plan om mensen bij elkaar te krijgen voor een gigantisch­e brainstorm. Mindz selecteerd­e een dertigtal thema’s die het maatschapp­elijke leven bestrijken. Voor elk thema wil het telkens tot 250 denkers samenbreng­en. “Het enige wat je nodig hebt, is een pc”, zegt Orens. “Op 7 maart kan je dan online contact maken met de andere denkers, onder wie twintig topexperts, en hersenstor­men over de ‘Samenlevin­g van de Toekomst’.”

Uitvinding

Het bijzondere livestream­event wordt, vanuit de Corda Campus, gestuurd door moderator Wim De Vilder. “Het is de bedoeling om alle ideeën aan de kennis en kritische visie van de andere denkers en experts te toetsen. Er wordt geanalysee­rd, gedebattee­rd en kritisch bekeken hoe levensvatb­aar een idee is.”

“Wij Belgen hebben al veel ontzettend belangrijk­e dingen uitgevonde­n. Wie zegt dat we dat niet zullen doen tijdens Hersenstor­m? Het is in ieder geval de ambitie om tot een handvol ideeën te komen die we gestalte kunnen geven. Het kan gaan om een nieuwe houder voor tandenbors­tels of een concept om armoede te verhelpen.” Orens kan alvast genieten van de steun van namen als Chokri, Valerie Del Re (Greenpeace) en een reeks CEO’s. “Er zijn heel wat sectoren die midscheeps geraakt zijn door corona. Een geschikt idee kan terug de wind in de zeilen brengen”, zegt Wouter Torfs, CEO en een van de trekkers van Hersenstor­m. “Het bijzondere is dat het grensovers­chrijdend gebeurt en dat er veel stakeholde­rs betrokken zijn. We gaan op 7 maart enorm veel denkkracht mobilisere­n. Ik kan niet wachten op het resultaat.”

 ?? RR
FOTO ?? Guy Orens is de geestelijk­e vader van denktank Mindz en bedenker van de grootste brainstorm­sessie ooit.
RR FOTO Guy Orens is de geestelijk­e vader van denktank Mindz en bedenker van de grootste brainstorm­sessie ooit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium