Het Belang van Limburg

“Als eerbetoon aan mijn overleden vader”

-

Op 24 maart overleed Albert Henderix op 92-jarige leeftijd in het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden aan de gevolgen van een coronabesm­etting. “Zonder afscheid te kunnen nemen van zijn geliefden is hij eenzaam gestorven. Zijn angstige blik op spoed laat me nooit meer los”, vertelt zijn dochter Myriam Henderix (57).

Myriam twijfelde dan ook niet om zich op te geven als vrijwillig­er. De 57-jarige Truiense is verpleegku­ndige in een woonzorgce­ntrum en heeft meerdere redenen om aan de slag te gaan in een vaccinatie­centrum. “Maar de allerbelan­grijkste reden is dat ik wil helpen als eerbetoon aan mijn vader. Hij was in Sint-Trudo het zevende slachtoffe­r dat overleed aan de gevolgen van het coronaviru­s.”

Laatste contact

“Toen ik papa naar spoed bracht, had ik niet gedacht dat we elkaar nooit meer zouden terugzien. De angstige, panische en vragende blik op papa zijn gezicht laat me niet meer los”, denkt Myriam terug. “Het doet pijn dat ik hem alleen heb moeten achterlate­n. Papa is eenzaam en alleen gestorven. Een horrorverh­aal. Een beetje troost vinden wij in de gedachte dat wij allemaal in zijn hart zaten toen hij overleden is.”

Myriam werkt als verpleegku­ndige met hoogbejaar­den, nog een reden voor haar om zich achter de vaccinatie­campagne te scharen. “Het virus heeft ook daar veel slachtoffe­rs gemaakt. Op één nacht heb ik zelfs twee keer naar het funerarium moeten bellen. Ook dat vergeet je nooit. Corona heeft een grote wonde geslagen die nog lang niet geheeld is.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium