Het Belang van Limburg

“Resultaat van zondag bepaalt mijn toekomst niet”

- Roger Cox

John van den Brom toont zich erg strijdvaar­dig en maakt zich, althans naar de buitenwere­ld toe, weinig zorgen. “Ik heb niet het gevoel dat het resultaat zondag bepalend is voor mijn toekomst hier.”

Een zekere zelfvoldaa­nheid. Het is geen nieuw fenomeen bij Genk. Ook voorganger­s van Van den Brom beten er al eens de tanden op stuk. Is hij het volgende slachtoffe­r? Niet als zijn spelers zondag dezelfde passie tonen als hij vrijdagmid­dag. “Na de teleurstel­lende nederlaag in Oostende hadden we een lang groepsgesp­rek. Ik wilde per se bij de spelers blijven tot één en ander was uitgesprok­en. Wij hebben onszelf als groep in de misère gebracht, dus moeten we er nu ook als groep uit zien te geraken. Zijn we te lief voor elkaar? Tactiek, duelkracht, de veldbezett­ing, al die zaken kwamen aan bod. En nee, er is niet met schoenen gesmeten.”

Donderdag sprak ook Dimi de Condé de groep toe. “Zijn woorden waren hard maar correct”, aldus Van den Brom. “Je voelde dat er iemand sprak die zich zorgen maakt. Soms wordt er wel eens gezegd dat iemand het niet waard is om het shirt van een club te draTerug gen. Zo zwart-wit werd het niet gesteld. Maar toch, het was in die bewoording­en.”

Daar kwam nog een gesprek trainer-voorzitter overheen. “Ik ben daar niet naartoe getrokken met bibberende handjes. Wij hebben vaak contact.”

Al die gesprekken sorteerden volgens de coach effect. “Ik heb vrijdag een fantastisc­he training gezien. Dat wil ik ook zondag zien. naar de fundamente­n: mentalitei­t, lef, energie, inzet. Tonen dat we PO1 waard zijn.”

Dochter in tranen

De druk op zijn eigen persoontje relativeer­t Van den Brom. “Ik heb niet het gevoel dat het resultaat bepalend zal zijn voor mijn toekomst. De voorbije dagen is daar in de media wel gewag van gemaakt. Mijn dochter heeft me zelfs in tranen opgebeld. ‘Papa, klopt dat?’ Ik heb haar gerustgest­eld. Ik kan dat zelf heel goed plaatsen. Als het minder gaat, krijg je gezeik. Of denk je dat Ronald Koeman bij Barcelona prettige vragen krijgt? Als ik daar niet tegen kan, slaap ik niet meer.”

 ?? FOTO BELGA ?? John van den Brom: “Mijn dochter belde me in tranen op. Maar zelf kan ik het heel goed plaatsen.”
FOTO BELGA John van den Brom: “Mijn dochter belde me in tranen op. Maar zelf kan ik het heel goed plaatsen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium