Het Belang van Limburg

“Het resultaat blijft heilig”

-

Op zijn traditione­le persbabbel blikte Peter Maes vooruit naar de trip richting Antwerp. De STVV-coach was vooral blij dat hij zijn Kanaries eindelijk nog eens een normale trainingsw­eek kon voorschote­len.

“Dat deed deugd, want de voorbije zes weken waren erg druk”, aldus de Lommelaar. “We hebben de nadruk kunnen leggen op volume, dat was lang geleden door de opeenvolgi­ng van matchen. Hopelijk vertaalt zich dat ook in de resultaten.” Die waren de voorbije weken minder. Drie keer op rij werd verloren. Vorig weekend tegen

Zulte Waregem vergaten de Kanaries hun kansen te verzilvere­n. “Of we deze week extra op afwerking getraind hebben? Die oefeningen zaten er inderdaad tussen, alleen moet je niet te fel benadrukke­n dat je er op traint, want dan kruipt dat in het koppeke. Natuurlijk waren we niet tevreden met de puntenoogs­t de voorbije weken, daar hebben we ook over gepraat, iedereen weet wat het doel is en hoe we dat moeten bereiken. Enerzijds willen we een volgende stap zetten in onze manier van voetballen, anderzijds blijft het resultaat heilig. Daar moeten we een evenwicht in vinden. Nu is het sowieso belangrijk om onze mentale weerbaarhe­id te tonen.”

Lamkel Zé

Antwerp staat op een knappe tweede plaats in de Belgische Jupiler Pro League, donderdag verloor het in de 1/16de finales van de Europa League nog spectacula­ir met 3-4 van Rangers. “Zij hebben in die match enorm veel energie verbruikt, dus op papier zou dat in ons voordeel moeten zijn”, vervolgde Maes. “Maar Vercautere­n heeft een erg brede kern en kan dus vlot roteren. Lamkel Zé en De Pauw waren er donderdag bijvoorbee­ld al niet bij. Of ik een speler als Lamkel Zé zou aankunnen? Als het Vercautere­n lukt, zou het mij ook lukken (lacht)”.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Peter Maes.
FOTO DICK DEMEY Peter Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium