Het Belang van Limburg

Mbaye Leye: “Play-off 1 zou een mirakel zijn”

ZULTE WAREGEM STANDARD

-

Standard maakt zich op voor een lastige uitwedstri­jd bij Zulte Waregem. Mbaye Leye kan tegen zijn ex-club opnieuw rekenen op Arnaud Bodart en Selim Amallah. Nicolas Raskin is licht onzeker.

Er resten de Rouches nog “zeven finales” om in de top vier te geraken. De eerste vindt zondag plaats, wanneer Standard naar Zulte Waregem trekt. Goed nieuws voor Leye is dat hij de ziekenboeg stilaan ziet leeglopen. “Arnaud Bodart is 100 procent terug, Selim Amallah trainde vandaag (vrijdag, nvdr.) normaal mee en is - mits geen reactie op zaterdag - inzetbaar. Raskin had last van de voet, ontbrak een dagje op training, maar heeft intussen kunnen hernemen. Iedereen zou in principe fit moeten zijn, behalve Zinho Vanheusden. Hij boekt goede vooruitgan­g en heeft me gezegd dat hij er in de playoffs wil bij zijn.”

Blijft de vraag of

Vanheusden zijn eventuele rentree in play-off 1 of play-off 2 zal maken. Veel marge voor fouten is er bij Standard niet meer. “Als we het mirakel willen voltrekken en play-off 1 willen spelen, moeten we profiteren van onze sterke periodes in matchen. Zoals we tegen Waasland-Beveren en KV Mechelen hebben gedaan. Maar ik geloof in mirakels. Het bewijs: ik ben trainer van Standard geworden, zes maanden na mijn ontslag”, lacht de Senegalees, die 87 goals maakte voor Zulte Waregem. “De club is veranderd, de ploeg is veranderd en de manier van spelen ook. Ik ben dus niet al te nostalgisc­h over die periode. Ik ben geconcentr­eerd op ons doel met Standard.”

ZONDAG 16 UUR SCHEIDSREC­HTER: Wim Smet

ZULTE WAREGEM: Bostyn, Humphreys, Deschacht, De Bock, Opare, Marcq, Seck, Govea, Dompé, Bruno, Chory

INVALLERS: Bossut, Pletinckx, Thiam, Kainourgio­s, Sissako, Van Hecke, Srarfi, Armenakas, De Smet, Vossen, Sylla, Colassin GEBLESSEER­D: Zarandia

GESCHORST: Niemand

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Opare

STANDARD: Bodart – Siquet, Bokadi, Laifis, Gavory – Cimirot, Bastien, Carcela – M-A. Balikwisha, Klauss, Lestienne

INVALLERS: Henkinet, Gillet, Fai, Pavlovic, Dussenne, Jans, Raskin (?), Shamir, Amallah, Tapsoba, Muleka

GEBLESSEER­D: Vanheusden GESCHORST: Niemand

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Amallah, Fai

 ?? FOTO BELGA ?? Leye gaat met Standard op bezoek bij Zulte Waregem, de club waar hij 87 goals voor maakte.
FOTO BELGA Leye gaat met Standard op bezoek bij Zulte Waregem, de club waar hij 87 goals voor maakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium