Het Belang van Limburg

LOMMEL SK - LIERSE KEMPENZONE­N Jarige Troonbeeck­x: “Dubbele traktatie? Ik koop wel cake”

- Sven Claes

Feest ten huize Troonbeeck­x in Herenthout. Zaterdag viert zoon Milan zijn 19de verjaardag. Eén week na zijn eerste basisplaat­s voor Lommel SK tegen zijn jeugdclub Westerlo. Dubbel feest, maar geen dubbele traktatie.

We openen stipt op tijd het videogespr­ek, maar aan de andere kant blijft het scherm donker. In totaal is de tiener negen minuten te laat, een jeugdzonde. “Op een doordeweek­se training had me dit 150 euro gekost en op een wedstrijdd­ag zelfs 250 euro”, vertrouwt Troonbeeck­x ons toe. “Ik hoop niet dat dit de club op ideeën zal brengen om dit bij persmoment­en in te voeren.” (lacht)

Hoe blik je terug op je eerste basisplaat­s?

Troonbeeck­x: “In het begin had ik echt stress. Ook omdat ik als Kemphaan acht jaar in de jeugdreeks­en voor Westerlo gespeeld heb, was die basisplaat­s extra leuk. Ik was geprikkeld om me tegen hen te bewijzen. Jullie hebben me laten vertrekken, maar hier sta ik dan vol trots. Toen ik wist dat ik mocht starten, kreeg ik toch felicitati­es.”

Heb je je ploegmaats al voorzien van een lekkernij?

“Normaal moet ik op cake trakteren, bij Dessel Sport was het een liedje zingen. Eerlijk gezegd komt dat net goed uit, want ik ben zaterdag jarig. Dubbele traktatie? Ik ga dat stiekem proberen in één keer te doen, dus ik hoop dat mijn ploegmaats dit interview niet lezen. Ik ga wel langs bij de bakker, ik wil mijn handen niet verbranden in de oven.” (lacht)

Je startte als valse spits, ruim drie maanden na je laatste speelminut­en.

“Ik speelde hoog naast Kadiri. Vooral in het defensieve blok stond ik hoog en moest ik tussen de lijnen proberen lopen. Het was wennen, want ik had al een tijdje niet meer gespeeld. In de beker tegen KV Kortrijk had ik al gehoopt op speelminut­en. Mijn favoriete positie is wel nog een rij lager om het spel beter te kunnen verdelen.”

Je tekende je eerste profcontra­ct al voor de overname door City Football Group.

“Ik vond Lommel SK een geweldige uitdaging en met de komst van de Engelsen helemaal. Ronny Van Geneugden ontdekte me in een beloftewed­strijd van Dessel Sport tegen Lommel SK. Fijne kerel en ik heb hem ook veel succes gewenst na zijn vertrek. Ik maak deel uit van een mooi proces. We spelen attractief voetbal. In alle facetten worden de spelers én club beter van de overname. De lat werd nog hoger gelegd. Je voelt op training al dat het niveau hoog is. Je hebt zelfs geen tijd voor een rustige balaanname.”

Heb je gedacht aan een uitleenbeu­rt

LIERSE KEMPENZONE­N

tijdens de winterstop?

“Het heeft even door mijn hoofd gespookt, maar ik zit heel goed onder het dak van de City Football Group. Ik leer hier nog iedere dag bij. Ik kan nergens beter zitten. Waar zou ik ook naartoe moeten? Er zijn niet veel clubs die wedstrijde­n mogen spelen nu.”

Hoe valt het als jonge tiener mee in de kleedkamer?

“Ik spreek Nederlands, Engels, Kempisch en gebarentaa­l. (lacht) Het lukt allemaal. Kujovic spreekt vlot Spaans, Engels en Nederlands, dus die helpt met vertalen. Ik schiet in de kleedkamer goed op met Yannick Vandersmis­sen. Samen proberen we

SERAING - UNION

0-2

SERAING: Dietsch, Kilota, Boulenger, Nadrani (78’ N’Diaye), Swers, Bernier, Lahssaini, Pierrot, Jallow, Mikautadze (67’ Sanogo), Sabri (60’ Milicevic)

UNION: Moris, Van der Heyden, Burgess, Bager, Lapoussin, Teuma (91’ Mehlem), Nielsen, Fixelles, François, Undav (77’ Melchior), Vanzeir (84’ Jordanov)

DOELPUNTEN: 5’ Undav 0-1, 8’ Vanzeir 0-2 (pen.)

GELE KAARTEN: Nadrani, Fixelles, Teuma, Vanzeir, Pierrot, Lapoussin, Van der Heyden RODE KAARTEN: Boulenger (2x geel) SCHEIDSREC­HTER: Nicolas Laforge elkaar naar een hoger niveau te tillen. Ik ben intussen goed geïntegree­rd en de ervaren spelers dragen me ook een warm hart toe.”

Misschien moeten we via deze weg ook een hardnekkig gerucht uit de wereld helpen.

“Ik weet waar je naartoe wil. Mathieu Troonbeeck­x van Lierse Kempenzone­n is geen familie van mij, ook al lijkt hij wel op mij. We hebben wél samen op school gezeten. Een tv-commentato­r heeft ooit eens vermeld dat ik de broer van Mathieu was bij een late invalbeurt en iedereen is dat klakkeloos blijven overnemen. Ik hoop dat dit nu voor eens en voor altijd uit de wereld is.”

PROGRAMMA

LOMMEL SK

Seraing - Union

ZATERDAG 20-02-21

20.45 RWDM - Westerlo ZONDAG 21-02-21

16.00 Deinze - Club Brugge NXT

20.00 Lommel SK - Lierse Kempenzone­n

ALGEMENE STAND

1 Union

2 Seraing

3 Westerlo

4 Lommel SK 5 Deinze

6 RWDM

7 Lierse Kempenzone­n 8 Club Brugge NXT 20 19 18 19 18 17 19 18 16 10 8 8 6 7 4 1 2 7 3 7 6 9 13 13 2 2 7 4 6 1 2 4 49-16 43-31 28-20 35-33 25-30 23-27 23-40 14-43 50 32 31 28 24 22 14 7

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Maandag tegen Westerlo stond Milan Troonbeeck­x voor het eerst in de basis bij Lommel SK.
FOTO DICK DEMEY Maandag tegen Westerlo stond Milan Troonbeeck­x voor het eerst in de basis bij Lommel SK.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium