Het Belang van Limburg

“Je kan van laag naar hoog gaan”

-

“In ons werkingsge­bied kan je letterlijk van laag naar hoog gaan: van De Wijers, met 1001 vijvers, naar de top van de mijnterril­s in Beringen en Heusden-Zolder. Maar we hebben ook Bosland en een gigantisch duinengebi­ed waar je een strandgevo­el krijgt. Het is een zanderige streek waar toch ook veel beekvallei­en zijn, vaak kleine pareltjes. Als ik in de zomer aan de Warmbeek in Hamont-Achel ben, kan ik het echt niet laten om mijn schoenen uit te trekken en er mijn voeten in te steken.”

“Met bezoek trek ik graag naar domein Kelchterho­ef, een park waar je alles hebt: vijvers, hele oude monumental­e bomen, bos, mooie uitzichten en fijne plekjes. Bijvoorbee­ld een picknickei­land waar je met je laarzen of op blote voeten heen moet door het water. Dan zit je heerlijk tussen het riet. Of de holle bolle brug of de wiebelbrug, kinderen zijn er gek op. Nog een persoonlij­ke favoriet zijn de banken met golvende rugleuning waarop je zalig kan relaxen. Moeilijk om een kindje voor te trekken.”

“De uitgestipp­elde wandelwege­n zijn altijd het resultaat van samenwerki­ng met natuurvere­nigingen, gemeentebe­sturen - die hebben in ons gebied veel grond in eigendom - en particulie­re eigenaren. We zijn heel blij dat de Provincie ervoor zorgt dat er continu mensen op pad zijn die omgevallen paaltjes of kapotte wegwijzers herstellen. Want een wandelgebi­ed is maar zo sterk als het onderhoud.”

Het logo van RL Lage Kempen is de vlinder: “Een vlinder is een indicatie van biodiversi­teit, een gezond landschap heeft veel vlinders en het diertje heeft een grote aantrekkin­gskracht.”

Vervolg op blz. 14

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Ilse Ideler.
FOTO LUC DAELEMANS Ilse Ideler.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium