Het Belang van Limburg

“Uitgestrek­theid wekt aangenaam gevoel op”

-

“Er zijn weinig plaatsen in Vlaanderen die nog zo uitgestrek­t zijn als RivierPark Maasvallei, Grenspark Kempen-Broek en uiteraard Nationaal Park Hoge Kempen. Die uitgestrek­theid wekt bij bezoekers een heel aangenaam gevoel op, zeker in deze coronatijd­en, nu we herontdekk­en hoe belangrijk natuur voor de gezondheid is.”

“Ons Regionaal Landschap omvat 75.000 hectare als je binnen de provincie blijft, maar we gaan ook over de landsgrenz­en heen. Maar het gaat niet om grootte, wel om kwaliteit van een regio. Een lievelings­plek? Dat varieert nogal eens, ook naargelang het seizoen. Ik heb ooit veel onderzoek gedaan naar kikkers, padden, slangen, hagedissen... Daardoor ben ik iemand die iets makkelijke­r naar water gaat. Als je dat in het juiste seizoen doet, als de kikkers kwaken, dan krijg je elke avond een gratis concert erbovenop.”

“In ons werkingsge­bied heb je een afwisselin­g van verschille­nde landschapp­en, doorspekt met heel veel erfgoed. Kapelletje­s en kastelen maken het erg aangenaam voor wandelaars, net als cafeetjes die - als het terug mag – een frisse pint of koffie kunnen aanbieden.”

“We willen verder inzetten op wandelinge­n voor mensen met een fysieke beperking. Een tweede focuspunt: ook mensen die het minder breed hebben moeten aangenaam aan natuurbele­ving kunnen doen. Ten derde willen we investeren in de relatie natuur en gezondheid, we hebben o.a. een onderzoek opgestart met UHasselt rond burn-out.”

De mascotte voor RL Kempen en Maasland is trouwens de boomvalk: “Een heel typische soort van de heidegebie­den.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium