Het Belang van Limburg

Bocholt, Pelt en Visé beogen handbalcom­petitie met drie

HANDBAL

- Ivo Kwanten

Komt er alsnog een Belgische competitie in het handbal? Als het van Achilles Bocholt, Sporting Pelt en HC Visé afhangt wel.

“Ik kijk er alvast naar uit”, bevestigt Diederik Stollman van Sporting Pelt. ”We hebben iets meer dan een week geleden bij het kabinet van de minister een aanvraag tot competitie­start ingediend. Daarbij werden protocolle­n uitgeschre­ven en is er uiteraard ook sprake van wekelijkse tests. We hopen snel antwoord te krijgen van de minister. Met de lokale overheden zijn intussen al afspraken gemaakt en we kunnen - mits het respectere­n van de protocolle­n - opnieuw gebruik maken van de sporthalle­n.”

Echte competitie

Stollman beklemtoon­t dat het wel degelijk om een echte competitie gaat.

“Geen vriendscha­ppelijke wedstrijde­n, maar wel degelijk bikkelen voor de Belgische titel en tickets voor Europese competitie­s. De Belgische en de Nederlands­e handbalfed­eraties hebben vandaag te kennen gegeven dat het niet meer mogelijk is om een echte competitie in de BeNe-League te organisere­n, maar ik heb ook begrepen dat de deur op de organisati­e van een Final Four bijvoorbee­ld op een kier blijft staan. We moeten er echt alles aan doen om ook dit te laten doorgaan.” Wanneer deze minicompet­itie van start kan gaan? Mogelijk in april, zegt Stollman: “Zodra we goed nieuws krijgen van de overheid worden de trainingen in de zaal hervat. Wedstrijde­n spelen zou weer kunnen in april. We willen de spelers, die toch al vrij lang geen bal meer in de handen gehad hebben, voldoende tijd gunnen om zich op deze competitie­start voor te bereiden. We willen de andere topclubs ook nog de kans geven om zich bij Bocholt, Visé en Pelt aan te sluiten. We hopen dat ook Tongeren, Hasselt en Atomix ons voorbeeld volgen. Doen ze dat niet, dan wordt het een competitie met drie clubs. In het volleybal en basketbal rolt de bal al geruime tijd en dat moet ook in het handbal weer mogelijk zijn.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Evert Kooijman van Bocholt in actie tegen Visé. De clubs willen een mini-competitie opstarten.
FOTO DICK DEMEY Evert Kooijman van Bocholt in actie tegen Visé. De clubs willen een mini-competitie opstarten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium