Het Belang van Limburg

Test-Aankoop: “Zet voucher Neckermann om in boeking”

-

De consumente­norganisat­ie Test-Aankoop raadt reizigers aan om hun eventuele vouchers van reisorgani­satie Neckermann om te zetten in een boeking. Neckermann maakte vrijdag bekend dat het beschermin­g tegen zijn schuldeise­rs zoekt.

Neckermann vraagt beschermin­g tegen schuldeise­rs en zoekt definitief naar een nieuwe overnemer om het Spaanse Wamos, dat zijn financiële verplichti­ngen niet kan nakomen, te vervangen. De reisorgani­sator, die zowat 150 personeels­leden telt, wil een nakend faillissem­ent afwenden en werkt aan een doorstart met een nieuwe partner.

De voorbije dagen werd al duidelijk dat CEO Laurent Allardin aan het onderhande­len was met een derde speler. Het gaat om een lokale investeerd­er waarover vrijdag nog geen bijkomende details werden vrijgegeve­n.

Een gerechtsma­ndataris zal het bedrijf begeleiden in een procedure die vier maanden kan duren.

Gedurende die tijd is Neckermann beschermd tegen een faillissem­ent. Het is de tweede keer op korte tijd dat Neckermann om beschermin­g vraagt. Midden november 2020 kreeg de reisorgani­sator al eens drie maanden de tijd om een herstelpla­n met schuldhers­chikking voor te bereiden. Ondertusse­n roept Test-Aankoop op om de reisvouche­rs van Neckermann om te zetten in een boeking. Reisvouche­rs die zijn uitgegeven na de periode 20 maart – 19 juni 2020 zijn niet beschermd wanneer de aanbieder ervan in faling zou gaan. Dat is wel zo wanneer je als consument de voucher gebruikt om een nieuwe reis mee te boeken. Vouchers die wel in de periode vóór 19 juni zijn uitgegeven – de zogenaamde coronavouc­hers – zijn gedekt tegen het eventueel onvermogen van de reisorgani­sator.

 ?? FOTO BELGA ?? CEO Laurent Allardin.
FOTO BELGA CEO Laurent Allardin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium