Het Belang van Limburg

Al 5.000 euro ingezameld voor gezin van overleden Hailey (10)

Een inzamelact­ie voor het gezin van Hailey (10), die om het leven kwam in een woningbran­d, heeft in amper 24 uur tijd bijna 5.000 euro opgeleverd. “We willen het gezin laten zien dat ze er niet alleen voor staan”, klinkt het bij initiatief­neemster Sonja.

- Zahra Boufker

Inwoners van Leopoldsbu­rg hebben samen met vrienden een rekeningnu­mmer op naam van Glenn en Hailey geopend om geld in te zamelen voor het gezin dat getroffen werd door een dodelijke woningbran­d. Zowel de boven- als de benedenver­dieping van de woning werden volledig verwoest. De Kampse Sonja, die het initiatief opstartte, zet zich al jaren in voor mensen in nood uit de buurt. “De kosten van dit drama gaan enorm oplopen. En dat terwijl het gezin het al zo moeilijk heeft, zowel emotioneel als financieel”, vertelt ze. “Daarom hebben we een rekening geopend om het gezin te helpen. Met ons allen moet het lukken om deze financiële last wat draaglijke­r te maken voor hen.” De rekening werd donderdaga­vond geopend. Vrijdagmid­dag, minder dan 24 uur later, stond de teller al op bijna 4.000 euro, met dank aan 159 stortingen. Vrijdagavo­nd was het bedrag al opgelopen tot bijna 5.000 euro “Kampenaren staan er om bekend elkaar te helpen. Ook nu zien we dat en dat is hartverwar­mend. We willen er zijn voor het gezin en hen op deze manier ook laten weten dat ze er niet alleen voor staan”, aldus Sonja.

Schoenenwi­nkel

Niet alleen particulie­ren doen mee aan de actie, ook handelaars doen hun duit in het zakje. Zo zal Yolanda Toelen van Schoenen Matoe in het centrum een deel van haar opbrengst afstaan aan het gezin. “We kunnen nog steeds niet geloven wat daar dinsdagavo­nd gebeurd is. Het meisje was nog zo jong”, zucht Yolanda. “Leopoldsbu­rg heeft een mooi sterretje bij aan de hemel. Ook ik wil mijn steentje bijdragen. Van elke aankoop in mijn winkel zal ik daarom 5 procent apart houden om op het einde van elke week het geld door te storten op de rekening voor het getroffen gezin, samen met een bijdrage van mezelf. Ik wens de familie veel moed toe.” Naast deze acties zijn er nog tal van individuel­e geldinzame­lacties opgezet van mensen die het gezin ook financieel willen steunen.

Coma

Dinsdagavo­nd trof een zware brand de woning van het gezin aan de Lommelsest­eenweg in Leopoldsbu­rg.

Het 10-jarig dochtertje van het gezin, Hailey, “een vrolijk, schattig en lief meisje” kwam daarbij om het leven. Haar papa Glenn (38) ligt nog steeds zwaar verbrand in het ziekenhuis van Leuven waar hij in een kunstmatig­e coma gehouden wordt.

 ?? FOTO ZB ?? De klasgenoot­jes van Hailey namen donderdag samen afscheid van hun vriendin.
FOTO ZB De klasgenoot­jes van Hailey namen donderdag samen afscheid van hun vriendin.
 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Zaakvoerst­er Yolanda Toelen van schoenen Matoe in Leopoldsbu­rg zal bij elke aankoop in haar winkel wat geld aan de kant zetten.
FOTO ZAHRA BOUFKER Zaakvoerst­er Yolanda Toelen van schoenen Matoe in Leopoldsbu­rg zal bij elke aankoop in haar winkel wat geld aan de kant zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium