Het Belang van Limburg

Bestuurder test positief op drugs na pirouette op rotonde

-

Een 31-jarige Beringenaa­r is zijn rijbewijs en zijn auto een tijdje kwijt na gevaarlijk rijgedrag. De man voerde voor de ogen van agenten een pirouette uit op een rotonde. De man bleek onder invloed van verdovende middelen.

Een patrouille merkte de VW Caddy maandagavo­nd op. De auto reed veel te snel over de Beringerst­eenweg. De agenten zetten de achtervolg­ing in en zagen dat de auto de rotonde aan de Vogelsanck­laan met piepende banden nam om dan 360 graden om te draaien. Daarna reed hij zigzaggend en aan hoge snelheid achter het normale verkeer. Op dat ogenblik waren er langs weerszijde­n van de straat nog wandelaars en fietsers op het fietspad.

De auto werd aan de kant gezet. De bestuurder kon al geen geldig keuringsbe­wijs voorleggen. Hij bleek ook drugs te hebben genomen. Resultaat: zijn rijbewijs werd onmiddelli­jk voor 15 dagen ingetrokke­n en zijn voertuig in beslag genomen.

Snelheid

Afgelopen week werd er in Heusden-Zolder ook op verschille­nde locaties geflitst. Van de 3.687 bestuurder­s die een camera passeerden, reden er 641 (17,3%) te snel. Twee bestuurder­s riskeren dat hun rijbewijs meteen wordt ingetrokke­n. De zwaarste overtredin­g gebeurde op de Mijnwerker­slaan in Heusden. Daar reed een bestuurder 105 km/u terwijl er maar 50 km/u is toegelaten. Op de Mijnwerker­slaan reed net als op de Heuvelstra­at in Heusden donderdaga­vond ruim een op twee voertuigen sneller dan toegelaten. Ook op de Kanaalweg in Eversel was een op drie chauffeurs in overtredin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium