Het Belang van Limburg

SINT-TRUIDEN

- Jozef Croughs

Na een zwaar ongeval op de Hasseltses­teenweg in Sint-Truiden maandagavo­nd is Truienaar Dean Vaes bezweken aan zijn verwonding­en. De dertiger verloor de controle over zijn stuur en kwam tegen de gevel van een verzekerin­gskantoor terecht.

Het ongeval gebeurde afgelopen maandagavo­nd omstreeks 22.30 uur op de Hasseltses­teenweg in Sint-Truiden. De 30jarige Dean Vaes kwam met zijn wagen uit de richting van Hasselt. Aan het verkeersei­land even vereruit der dan de ingang van domein Nieuwenhov­en verloor hij de controle over zijn stuur. Hij dwarste de weg en raakte in volle vaart een brievenbus in een voortuin om dan tot stilstand te komen tegen een muur van het verzekerin­gskantoor Onckelinx.

De inslag was zo heftig dat het slachtoffe­r uit zijn wagen gekatapult­eerd werd, met zeer zware verwonding­en tot gevolg. Het slachtoffe­r werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij de dag daarna overleed.

“Veel te vroeg afscheid”

“Wij schrokken toen wij de slag hoorden, maar aan een ongeval dachten wij niet meteen”, zegt Jens, werknemer bij het verzekerin­gskantoor Onckelinx. “Er geldt aan de verkeersre­mmer namelijk een snelheidsb­eperking van 50 km/u. Wij waren dan ook erg verrast toen wij de wagen daar zagen staan. De bestuurder was gekatapult­eerd en lag rechts naast de wagen. De wagen stond met de neus terug richting Hasselt gekeerd.”

Voor zijn Deans mama Katrien Heulsen komt het afscheid van haar zoon veel te vroeg. “Dean was nog te jong om dit mee te maken”, reageerde de erg emotionele moeder.

 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Dean Vaes.
FOTO RR Slachtoffe­r Dean Vaes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium