Het Belang van Limburg

Charlie-bier laat Chaplin herleven

Charlie Chaplin leeft en hij woont in Ham. Of zo lijkt het toch. Chaplin-fanaat Kenny Van Hole (40) is zo’n grote fan dat hij een bier op de markt brengt genoemd naar de komiek.

- Zahra Boufker

Van Hole werkt als onthaalmed­ewerker bij de Vlaamse overheid in Brussel, maar in zijn vrije tijd is hij een megafan van Charlie Chaplin. “Ik ben al jaren gefascinee­rd door

Chaplin, eigenlijk al van toen ik klein was.” Als superfan kreeg Kenny voor zijn 18de verjaardag van zijn grootouder­s twee bolhoeden uit de jaren ‘30. Die zet hij nog altijd op als hij Charlie imiteert. “Dan voel ik me net echt Chaplin”, grinnikt hij. “Ik ben ook al een paar keer naar Zwitserlan­d geweest, naar Chaplin’s World, waar hij de laatste jaren verbleef. Daar zie je zijn hele leven. Hij is gewoon zo fascineren­d.”

Geschieden­is

Maar Kenny wil zijn enthousias­me graag delen met anderen. Daarom lanceert hij een Charliebie­r. Hij stelde zelf een brouwsel samen en laat het brouwen bij BeerSelect in Gent. “Vandaag kreeg ik de eerste levering. Ik hoop dat Chaplin zo opnieuw geschieden­is gaat schrijven, zij het in een andere vorm. En natuurlijk wil ik dat volgende generaties Charlie Chaplin blijven kennen”, zegt Van Hole, zelf ook afkomstig uit het Gentse.

De Charlie-bieren zijn te verkrijgen in twee soorten. “De kleuren van het etiket - wit en zwart - verwijzen naar de zwart-wittelevis­ie van vroeger. Charlie blond is zacht en kruidig van smaak. Het is een doordrinke­rtje en een dorstlesse­r met minder alcohol. De Charlie dry hob trippel is fris en voller van smaak.” Charlie blond kost 1,80 euro en de Charlie trippel kost 2,10 euro.

→ Het bier kan je online bestellen via

www.charliebie­r.be

“Ik hoop dat hij opnieuw geschieden­is gaat schrijven, zij het in een andere vorm”

Kenny Van Hole

Superfan van Charlie Chaplin

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Superfan Kenny Van Hole wil met het Charlie-bier zijn passie delen met anderen.
FOTO ZAHRA BOUFKER Superfan Kenny Van Hole wil met het Charlie-bier zijn passie delen met anderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium