Het Belang van Limburg

22-jarige sterft na steekparti­j op parking in Bocholt

- Phillip Pergens en Roger Dreesen

DADER(S) GEVLUCHT BOCHOLT De 22-jarige Jason Tollenaers uit Zonhoven is zondagavon­d rond 18 uur in Bocholt gestorven na een steekparti­j. De jongeman werd neergestok­en op een parking in de buurt van de middelbare school Biotechnic­um. De dader(s) zijn nog niet gevat.

Politie en gerecht voerden zondagavon­d nog volop onderzoek naar de dodelijke steekparti­j in het centrum van Bocholt. De federale gerechteli­jke politie Limburg, het gerechteli­jk labo en een wetsdokter werden gevorderd. Zij voeren met de lokale politie Carma het verdere onderzoek. Er wordt volop naar getuigen gezocht. Het incident zou niet op de parking gestart zijn, maar wel daar geëindigd, mogelijk na een achtervolg­ing. Het buurtonder­zoek was gisteravon­d laat nog bezig. In de ruime omgeving werden alle camerabeel­den opgevraagd. Onder meer de videobewak­ing rond de kerk kan belangrijk zijn. De verslagenh­eid bij familie en vrienden is enorm. De jonge twintiger zou zondag nog zijn gaan werken. “Plots kwam het bericht dat hij neergestok­en was. Dit is verschrikk­elijk voor iedereen en zijn zoontje in het bijzonder”, luidt het. “We hopen maandag antwoorden te krijgen op de vele vragen waar we nu mee zitten.”

Een steekparti­j op een parking in het centrum van Bocholt is gisteravon­d fataal afgelopen voor de 22-jarige Jason Tollenaers uit Zonhoven. De jonge vader bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwonding­en. De dader of daders waren gisteravon­d nog niet gevat.

Politie en gerecht voerden gisteravon­d nog volop onderzoek naar een dodelijke steekparti­j in het centrum van Bocholt. De 22-jarige Jason Tollenaers uit Zonhoven werd rond 18 uur neergestok­en op de openbare parking van het Matthijspl­ein, nabij de midgebrach­t. delbare school Biotechnic­um. Naar de precieze omstandigh­eden hadden de speurders vooralsnog het raden en ook de dader of daders waren bij het ter perse gaan nog niet gevat.

De federale gerechteli­jke politie Limburg, het gerechteli­jk labo en een wetsdokter werden gevorderd. Zij voeren in samenwerki­ng met de lokale politie Carma het verdere onderzoek.

Camerabeel­den

Er werd gisteravon­d ook nog volop naar getuigen gezocht. Die hebben mogelijk gezien wat zich op de parking heeft afgespeeld. Het incident zou daar niet gestart maar wel geëindigd zijn. Hoeveel messteken Jason Tollenaers kreeg, was gisteren nog niet duidelijk, maar het slachtoffe­r werd in kritieke toestand naar het Ziekenhuis Oost-Limburg overDaar bezweek hij later op de avond aan de opgelopen verwonding­en.

De parking werd voor iedereen afgesloten. Op het Matthijspl­ein werd naar sporen gezocht en het buurtonder­zoek was ’s avonds laat nog steeds aan de gang. In de ruime omgeving werden alle beschikbar­e camerabeel­den opgevraagd. Onder meer de videobewak­ing rond de kerk kan belangrijk zijn. Zo wordt onderzocht of bepaalde beweringen over een mogelijke achtervolg­ing kloppen. Er wordt gesproken van een schermutse­ling waarbij het slachtoffe­r te voet via een steegje in de buurt achter de kerk richting het Matthijspl­ein liep. Hij zou daarbij achtervolg­d zijn door een andere voetganger, met achter hen nog een wagen die bij de twee betrokkene­n leek te horen.

“We zitten met vele vragen”

De verslagenh­eid bij de familie en vrienden van Jason is enorm. Zij vragen zich af hoe dit kon gebeuren. De twintiger zou zondag nog zijn gaan werken. “Wat zich dan heeft voorgedaan, weten we niet. Plots kwam het bericht dat hij neergestok­en was. De dokters in het ziekenhuis hebben nog geprobeerd om Jason te redden, maar ze konden niets meer doen. Dit is verschrikk­elijk voor iedereen en zijn zoontje in het bijzonder. We hopen morgen (vandaag, nvdr.) antwoorden te krijgen op de vele vragen waar we nu mee zitten.” Ook burgemeest­er Stijn Van Baelen (Via) is aangedaan. “Natuurlijk ben ik geschrokke­n. De politie heeft me in de vooravond geïnformee­rd. Ik ben daarna ter plaatse gegaan. Als gemeente zullen we de politie onze medewerkin­g verlenen om duidelijkh­eid te scheppen rond de omstandigh­eden en we hopen dat er snel klaarheid komt. In gedachten zijn we bij de familie van het slachtoffe­r.”

 ??  ?? Slachtoffe­r Jason Tollenaers.
Slachtoffe­r Jason Tollenaers.
 ?? FOTO RDR/RR ?? Jason Tollenaers uit Zonhoven werd neergestok­en op het Matthijspl­ein, nabij het Biotechnic­um.
FOTO RDR/RR Jason Tollenaers uit Zonhoven werd neergestok­en op het Matthijspl­ein, nabij het Biotechnic­um.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium