Het Belang van Limburg

Corona-uitbraak op afdeling geriatrie van ZOL in Genk: 10 patiënten besmet

- Koen Snoekx

CORONA-UITBRAAK GENK Het ZOL in Genk kampt met een corona-uitbraak op één van zijn geriatrisc­he afdelingen: tien patiënten en één medewerker op de afdeling zijn besmet. “De besmette patiënten stellen het over het algemeen goed en vertonen weinig symptomen.”

Het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk wordt geconfront­eerd met een uitbraak van corona op één van de afdelingen geriatrie. “Er is sprake van een tiental besmette patiënten op één afdeling”, zegt Jurgen Ritzen, woordvoerd­er van het ZOL. “De besmette patiënten liggen in cohorte op de afdeling en liggen in aparte kamers. Aan de andere kant van de afdeling, die fysiek los ligt van de besmette kant, verblijven de patiënten die negatief zijn. Zij worden heel goed opgevolgd en uit voorzorg regelmatig getest met een neuswisser.”

Weinig symptomen

Goed nieuws is wel dat de coronauitb­raak amper vat lijkt te hebben op de geriatrisc­he patiënten. “We zien dat de besmette patiënten weinig symptomen vertonen en het over het algemeen goed stellen”, zegt Ritzen.

Naast de bewoners is ook één medewerker op de afdeling geriatrie besmet. “Over het algemeen zien we de laatste weken wat meer besmetting­en bij ons personeel. Daarom willen we er op blijven hameren om zowel op het werk als thuis de maatregele­n goed te blijven opvolgen”, zegt Ritzen. Het ZOL telt momenteel in totaal 46 Covid-patiënten, verspreid over de campussen in Genk en Maaseik. Van die 46 patiënten verblijven er zes op intensieve zorgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium