Het Belang van Limburg

Gamma-verf gutst uit pot in de wagen: wie moet de schoonmaak betalen?

-

Toen Nick Louwet uit Koersel een pot verf in zijn wagen zette, schoot het deksel los en gulpte de verf over de vloer. Is de verkoper van de verf verantwoor­delijk voor de schoonmaak?

“Ze hadden mijn pot verf van vijf liter gemengd bij de Gamma, omdat ik een bepaalde kleur nodig had. De verf werd machinaal geschud en vervolgens lieten ze me nog even controlere­n of het eindresult­aat wel de juiste kleur had”, vertelt Nick.

“Ik wilde de pot vooraan aan passagiers­zijde in mijn wagen plaatsen. Bij het neerzetten schoof het deksel van de pot en kwam er een lading verf op de vloer van mijn wagen terecht. Ik heb dit gemeld aan de medewerker­s in het filiaal, maar daar haalden ze hun schouders op.”

“Volgens hen zijn ze maar verzekerd tot aan de deur. Daar houdt hun verantwoor­delijkheid op. De deksels moeten niet vast op de pot staan. Ik heb gezegd dat ze dat dan moeten melden of ophangen, zodat je als klant geen ongelukken begaat.”

“De schoonmaak van mijn wagen kostte 360 euro. De verfpot had me 100 euro gekost. Ik zou mijn schade graag vergoed zien, eventueel in de vorm van tegoedbonn­en.”

“Ons doel is steeds de klant te helpen, op een correcte manier voor beide partijen”, zegt Gamma. “We hebben de klant geïnformee­rd dat schade door transport niet de verantwoor­delijkheid is van Gamma. Als de klant het daar niet mee eens is, dan vragen wij hem om contact op te nemen met zijn verzekerin­g. Wanneer deze verzekerin­g dan beslist de schade toch te verhalen op Gamma, geven wij op onze beurt alles door aan onze verzekerin­g. Beide verzekerin­gen handelen de schade onderling af, in alle objectivit­eit.”

Gamma doet Nick Louwet het voorstel van een tegoedbon ter waarde van 50 euro. Maar daarmee is de Koerselnaa­r niet tevreden. Oplossing: wordt nog gezocht.

 ?? LEMMENS
FOTO RAYMOND ?? Het verwijdere­n van de verf kostte Nick Louwet 360 euro.
LEMMENS FOTO RAYMOND Het verwijdere­n van de verf kostte Nick Louwet 360 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium