Het Belang van Limburg

Beringen krijgt langste en hoogste brug over het Albertkana­al

- Zahra Boufker

Op dit ogenblik zijn de voorbereid­ingen voor de plaatsing van de nieuwe kanaalbrug in Beringen volop bezig. De metalen brug die nu nog op de oever staat opgesteld, is de langste brug die over het Albertkana­al wordt geplaatst.

De plaatsing van de nieuwe brug is voorzien in het weekend van 7 maart. “Het is de langste brug die over het Albertkana­al wordt geplaatst”, weet schepen van Openbare Werken Jean Vanhees (CD&V). “De brug wordt op vier plaatsen ondersteun­d over de volledige lengte van 175 meter. Dat is best indrukwekk­end. De vier steunen waarop de brug nu ligt, worden eind volgende week vervangen door vier rijdende steunen. Er komt een heel wagenpark aan te pas om de brug die nu 10 meter van het kanaal ligt, te transporte­ren tot aan de oever. Vier wagens met heel veel wielen worden onder de brug gereden. Die krikken de brug omhoog. De 175 mevoordeel ter lange en 30 meter hoge brug rijdt dan langzaam naar de oever van het kanaal. Daar zal een ponton klaarligge­n waar de brug opgereden wordt. Zo zal de brug worden ingevaren tot op de plaats waar ze definitief komt te liggen. Daarna zal de brug nog een laatste verflaag krijgen.”

De brug in Beringen is een indrukwekk­end kunstwerk met een totale lengte van 175 meter. De boog zal op het hoogste punt 30,5 meter boven het wegdek uitsteken. De brug zal tot ver buiten de stad te zien zijn.

Kasteletsi­ngel

Volgens schepen Jean Vanhees zal de Kasteletsi­ngel ter hoogte van de brug volledig worden heringeric­ht. “Het gedeelte van de Kasteletsi­ngel onder de brug wordt ook een beetje lager gelegd om vlot verkeer toe te laten. Vorige week is daar al een eerste laag asfalt aangebrach­t op de rijstroken richting Beringen-Mijn. Maandag wordt van kant gewisseld zodat vanaf dinsdag het verkeer over de nieuw aangelegde rijstroken omgeleid kan worden. Daarna worden de rijstroken in de richting van Heusden-Zolder heraangele­gd. Tijdens de duur van de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk op versmalde rijstroken. Belangrijk: aan de werken op de Kasteletsi­ngel geldt op dit moment een snelheidsb­eperking van 30 kilometer per uur.”

Aan de Broekhoven­weg staat het landhoofd klaar voor de betonnen brug die over de Kasteletsi­ngel komt. “Die tweede brug wordt ter plaatse gegoten en zal worden gebouwd nadat de metalen brug over het kanaal geplaatst is.” De inwoners van de Broekhoven­weg zullen met de komst van de nieuwe betonnen brug over de Kasteletsi­ngel een nieuw uitzicht krijgen. “Wij zijn er ons van bewust dat de nieuwe brug misschien geluids- of lichthinde­r met zich kan meebrengen. Daarom gaan we na de werken evalueren en eventueel bijsturen. Indien nodig worden geluidsche­rmen of andere materialen geplaatst. Een voor de buurt is wel dat de betonnen brug meer dan 25 meter van de woonwijk is verwijderd”, aldus schepen Vanhees. Achter het landhoofd in de Broekhoven­weg is ook een betonnen muur geplaatst. “Die moet de weg afschermen aan de bocht naar de Kasteletsi­ngel. Normaal doet men dat met een talud. Maar omdat de daar gelegen motte een belangrijk­e historisch­e waarde heeft - één van de vroegere versterkin­gen van de stad Beringen werd gekozen voor een volledige afscheidin­g”, besluit Vanhees.

 ?? FOTO ZB ?? De brug die nu klaar ligt op de oever van het Albertkana­al wordt in het weekend van 7 maart ingevaren.
FOTO ZB De brug die nu klaar ligt op de oever van het Albertkana­al wordt in het weekend van 7 maart ingevaren.
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? “De brug zal misschien geluidshin­der veroorzake­n. Mogelijk komen er later nog geluidssch­ermen”, zegt schepen Vanhees.
FOTO RAYMOND LEMMENS “De brug zal misschien geluidshin­der veroorzake­n. Mogelijk komen er later nog geluidssch­ermen”, zegt schepen Vanhees.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium