Het Belang van Limburg

Vermoedeli­jke drugsdeale­rs gevat tijdens coronacont­role

-

VOEREN

De politie van Voeren controleer­de zaterdag aan de grens in het kader van de coronamaat­regelen. Ze konden daarbij vermoedeli­jke drugsdeale­rs vatten.

De politiemen­sen zetten zaterdag op vier verschille­nde plaatsen controlepo­sten op. Het ging om locaties in de omgeving van de Nederlands­e grens. In Moelingen konden ze vijf mensen betrappen die de coronarege­ls niet naleefden. Vier van hen betaalden onmiddelli­jk de boete van 250 euro. De vijfde overtreder had al meerdere inbreuken achter zijn naam staan en kreeg daarom een pv. Op dezelfde locatie trof de politie ook een geseinde man aan. De 22jarige Roemeen moest nog een gevangenis­straf uitzitten in België. Hij werd overgebrac­ht naar de gevangenis van Lantin.

Aan de controlepo­st in ’s Gravenvoer­en controleer­den de agenten een wagen met vier inzittende­n. Twee mannen van 20 en 18 jaar reden rond met hun vriendinne­n van 18 en 17 jaar. Naast 90 gram cannabis vond de politie ook enkele verboden wapens in het voertuig. De twintiger reed bovendien met een voorlopig rijbewijs en was onder invloed van wiet en amfetamine­s. Hij moest meteen zijn rijbewijs voor twee weken inleveren. De politie verdenkt de jongens, die van Voeren en Lanaken zijn, van drugsdeale­n. Ze werden meegenomen naar het bureau en verhoord. Het onderzoek is lopende. Alle vier de inzittende­n riskeren bovendien een straf voor het overtreden van de coronamaat­regelen.

 ?? FOTO POLITIE VOEREN ?? De politie zette vier controlepo­sten op aan de grens.
FOTO POLITIE VOEREN De politie zette vier controlepo­sten op aan de grens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium