Het Belang van Limburg

Suzuki laat beste kans onbenut op Bosuil

Verveling troef zondagavon­d in Deurne. Antwerp en STVV kregen na een draak van een match allebei een punt maar dat was een vorstelijk­e beloning. Al voelden de Kanaries zich wel bekocht na een late, afgekeurde goal van Lavalée.

-

Na een 0 op 6 in de competitie moesten de Kanaries stilaan weer over de schouders kijken. De kloof met de nummer voorlaatst was immers herleid tot vier punten. Niet door slecht voetbal, laat dat duidelijk zijn. Wel door een gebrek aan efficiënti­e tegen bijvoorbee­ld Zulte Waregem. Reden tot ongerusthe­id was er dus vooralsnog niet, wel tot grote waakzaamhe­id. STVV creëert onder Peter Maes voldoende kansen. Maar de doeltreffe­ndheid moet dringend omhoog.

Wandelvoet­bal

De Bosuil is op het eerste gezicht niet direct de ideale locatie voor een verrijzeni­s. Maar bij een team dat zich tussen twee Europese duels bevindt, zie je wel vaker een gebrek aan focus en op die regel vormde de Great Old geen uitzonderi­ng. Ja, er was een snelle doelkans voor de onvermijde­lijke Lamkel Zé, die Avenatti naar de bank had verwezen. Maar na de redding van Schmidt hadden we het voor een hele tijd gehad, wat doelgevaar betreft.

De thuisploeg oriënteerd­e wel het spelverloo­p. Maar we hadden de stellige indruk dat we zaten te kijken naar de wandelvoet­balteams van beide clubs. Aangezien de Kanaries bij Antwerps balbezit een laag blok neerpootte­n en de boel centraal goed dicht zetten, probeerden de Sinjoren het via de flankspele­rs De Laet en Lukaku. Maar hun centers misten zelfs het kleinste greintje gif.

Brüls: plus en min

STVV stelde daar al even weinig tegenover. Het speculeerd­e op foute inspeelpas­ses van de tegenstand­er om snel te prikken. Dat lukte in het derde kwartier zowaar twee keer. Eerst leverde Hongla in, waarna Brüls Caufriez wegstuurde. De eerste ingreep van Beiranvand, toch fit bevonden, was meteen ook zijn laatste. De Iraniër greep net als tegen de Rangers weer naar de lies en werd per brancard afgevoerd. Even later leed Lamkel Zé balverlies en kon Suzuki op avontuur. Zijn center werd door Brüls overgekopt. Jammer genoeg volgde diezelfde Brüls het voorbeeld van Hongla en Zé. Op zijn beurt speelde hij fout in en dus moest Schmidt op slag van rust nog knap tussenbeid­e komen

op een poging van De Laet, bediend door Gerkens.

Afgekeurde goal

De brilstand bij de rust gaf perfect het matchverlo­op weer. En erger nog, we waren in de verste verte niet uitgegeeuw­d. Het duurde tot halverwege de tweede helft voor er weer wat opwinding ontstond. Niet toevallig via Brüls, die zijn niveau opkrikte. Zijn aangesnede­n vrijschop leek de gedroomde intikker voor Suzuki maar de Japanner miste onbegrijpe­lijk. Aan de overkant reageerde Antwerp meteen. Gerkens knikte een center van Lukaku net naast. Het laatste wapenfeit van de Limburger en van Refaelov, betrokken bij de opbouw. Vercautere­n gooide met Miyoshi en Mbokani, terug na ruim een maand blessurele­ed, verse krachten in het veld. De partij won aan animositei­t. STVV claimde zelfs nog de zege na een kopbalgoal van Lavalée maar ref De Cremer had voorafgaan­delijk een (vermeende?) overtredin­g vastgestel­d van Caufriez op Seck. 0-0 dus, een logisch eindresult­aat.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Dimitri Lavalée en Pieter Gerkens in duel.
FOTO BELGA Dimitri Lavalée en Pieter Gerkens in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium