Het Belang van Limburg

Heynen blijft strijdvaar­dig: “Lot nog altijd in eigen handen”

-

Bryan Heynen zag dat het geluk bij de tegenparti­j zat en zijn team in de hoek blijft waar de klappen vallen. “We waren de betere ploeg, maar kregen de bal er niet in.”

Het eerste kwartier was voor Genk, met veel kansen, maar nadien kwam Beerschot meer in de wedstrijd. Dat zag ook de Genkse aanvoerder.

“Na het openingskw­artier was het ook niet slecht”, zegde Heynen. “We hebben in de openingsfa­se veel energie verbruikt en moesten even op adem komen, dat wel.”

Genk kreeg een aantal mogelijkhe­den, maar bij de afwerking liep het mis.

“We kwamen wel aan de goal, maar kregen de bal er niet in”, wist Heynen. “Voor hetzelfde geld wonnen we met 3-0 en dan viel er niks over te zeggen. We waren de betere ploeg. Zij kenden wel meer geluk bij de afwerking. De 0-1 was een zondagssch­ot. Het zat gewoon tegen vandaag. Daar hadden we het moeilijk mee. We zijn teleurgest­eld, maar een andere soort teleurstel­ling dan na een slechte match. Nu zijn we teleurgest­eld omdat we de meerderhei­d van de kansen hadden, maar ze er niet in vlogen. En dat voelt dubbel.”

Lot in eigen handen

Vrijdag maakt Genk de altijd moeilijke verplaatsi­ng naar Charleroi. “We geraken hier uit door hard te werken”, bleef de kapitein strijdvaar­dig. “Tijdens de knappe reeks van zeven overwinnin­gen, vloog alles wat we raakten binnen, nu niet. Vandaag was het spel wel goed, afgelopen week in Oostende niet. Maar dit kruipt niet in onze hoofden. We moeten gewoon hard werken aan onze efficiënti­e en dan komt het goed, daar ben ik van overtuigd. Kop omhoog en blijven gaan.”

Ook na deze nederlaag blijft KRC Genk zijn lot in eigen handen hebben.

“Daar moeten we ons van bewust zijn”, besloot Heynen. “Iedereen laat punten liggen, dat is gebleken. We hadden kunnen profiteren, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Alles kan nog.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Bryan Heynen
FOTO JEFFREY GAENS Bryan Heynen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium