Het Belang van Limburg

“Waarom grijpt VAR niet in?”

Afgekeurd doelpunt zorgt voor onvrede bij Kanaries:

-

Geen blijdschap bij de Kanaries om het gewonnen punt maar ontgoochel­ing om twee verloren punten. Daar zat het afgekeurde doelpunt van Dimitri Lavalée voor alles tussen. “Volledig onterecht”, klonk het in koor bij Steve De Ridder en Maximilian­o Caufriez.

In een erg gesloten wedstrijd werd al snel duidelijk dat wie als eerste zou scoren de drie punten mee naar huis zou nemen. Toen Dimitri

Lavalée acht minuten voor affluiten een vrijschop van Brüls knap tegen de touwen knikte, was de ontlading dan ook groot bij STVV. Alleen had ref Wesli De Cremer een vermeende fout van Caufriez op Seck gezien en ging het feestje niet door.

“Er was totaal niets aan de hand”, schudde Caufriez na afloop het hoofd. “We hebben samen de beelden bekeken in de kleedkamer. Er was duidelijk geen intentie om een overtredin­g te maken. Ik zette enkel een blok. De speler van Antwerp (Seck, nvdr.) liep tegen mij aan en viel. Ik snap echt niet waarom de ref hiervoor floot.”

Vragen bij de VAR

Ook ploegmaat Steve De Ridder was niet te spreken over de resultaatb­epalende ingreep van de scheidsrec­hter. “Dit laat een wrang gevoel na want we hadden meer dan een punt kunnen en moeten pakken”, sprak de aanvoerder van STVV. “Na het bekijken van de beelden stel ik me de vraag wanneer de VAR nu eigenlijk moet ingrijpen. En waarom hij hier niet tussenbeid­e kwam.” Bij Antwerp beseften ze dat ze goed wegkwamen in de betreffend­e fase. “Ik denk dat er een fout werd gemaakt op Seck”, klonk Maxime Le Marchand weinig

overtuigen­d, om er aan toe te voegen: “We hebben geluk dat er gefloten werd want anders had deze fase ons kunnen afstraffen voor de kansen die we zelf lieten liggen.” Ondanks de frustratie om het afgekeurde doelpunt wilde Steve De Ridder ook het positieve meenemen van de Bosuil: “Het was niet gemakkelij­k om vanuit het blok te voetballen maar al bij al mogen we terugblikk­en op een goede partij. In een gesloten match hadden we iets meer overwicht dan Antwerp. Jammer dat dat maar één punt oplevert want we zijn nog niet gered.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium