Het Belang van Limburg

“Geen sprake van een overtredin­g”

-

Het resultaat is heilig, had Peter Maes op de persconfer­entie vrijdag verteld. Hij kon dus leven met een punt op de Bosuil. Maar hij deelde ook het wrange gevoel van zijn spelers. “Er gebeurde niks foutiefs in de zestien, dus begrijp ik niet dat het doelpunt van Lavalée werd afgekeurd.”

Content met een punt en met de manier waarop dat behaald werd. Dat was de essentie van het betoog van de STVV-coach. “Wij zijn nooit in de problemen gekomen. Zo zie je maar dat wij tegen iedereen punten kunnen pakken, als we maar gediscipli­neerd zijn. Wij wisten dat zij een zware Europese match in de benen hadden en hebben daar uitstekend op geanticipe­erd. De driehoek Lamkel ZéGerkens-Refaelov kon nooit met zijn favoriete spel uitpakken. Enige minpuntje bij ons was de aansluitin­g naar voor, onze spitsen stonden enigszins op een eiland. Maar goed, het resultaat staat.

Als wij dit in de resterende matchen blijven brengen, komen we niet meer in de problemen.” Er had zelfs een driepunter uit de bus kunnen komen voor de Kanaries. Maar die werd hen door ref De Cremer onthouden. “We hebben de fase samen al een aantal keer bekeken en ik zie echt geen overtredin­g”, bromde Maes. “Dus is het op z’n minst discutabel dat het doelpunt van Lavalée wordt afgekeurd. Vorige week werd een doelpunt van Suzuki geannuleer­d na een tussenkoms­t van de VAR. Nu kwam er geen signaal van de VAR om de ref te corrigeren. Dat begrijp ik niet.”

 ?? FOTO BELGA ?? Peter Maes.
FOTO BELGA Peter Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium