Het Belang van Limburg

“Deze match zal de wereld niet veranderen”

-

Vincent Kompany is immuun voor kritiek. Hij is niet euforisch wanneer hij wint, hij dramatisee­rt niet wanneer hij verliest, maar een rapport met slechts de helft van de punten (zie rand) had hij dit seizoen ook niet verwacht. “Dit is niet het moment om de rekening van ons seizoen te maken”, aldus de RSCA-coach.

Met slechts 50 procent van de punten zou elke andere Anderlecht-coach onder druk staan.

“Ja, natuurlijk. Maar elk Anderlecht-team was ook anders dan dit Anderlecht-team. We kunnen hier grote uitspraken doen over wat Anderlecht zou moeten zijn, maar dat moeten we vandaag niet bespreken. Maak maar de analyse die jullie moeten maken, schrijf wat jullie moeten schrijven. Ik begrijp hoe deze sport in elkaar zit, ik moet incasseren.”

Op twee matchen geen enkele bal tussen de palen. Dat is toch problemati­sch?

“Je kan daarop blijven doorgaan en een tabel maken met die cijfers. Ik heb daar geen verhaal tegen en moet aanvaarden dat dat de storyline zal zijn. Daar kan ik niet tevreden mee zijn. Natuurlijk kan ik zeggen dat we tegen Union vijf keer scoorden en recent tegen Genk twintig kansen hadden, maar heel weinig woorden kunnen op dit moment zalvend zijn.”

Ziet u nog oplossinge­n?

“Als ik tien dagen geleden nog oplossinge­n zag, zie ik niet in waarom dat nu niet meer zo zou zijn. Als ik ons seizoen had moeten voorspelle­n - gezien de jeugdighei­d van ons team - had ik zulke momenten voorzien. Met deze groep gaat alles met hoogtes en laagtes. Als we goed spelen, kan ik nog zeggen dat we geduld moeten hebben. Maar nu… Ik kan niet vertellen dat de jongens iets gebracht hebben waar we fier kunnen op zijn.”

Tegen kleinere ploegen die het centrum dichtmetse­len hebben jullie geen plan B wanneer het niet draait.

“Dat voetbal meer showbusine­ss is dan het echte leven, komt omdat er conclusies getrokken worden na elke wedstrijd. Begin dit jaar tegen OHL verloren we ook en hadden we wel veel kansen. Toen ging het hier over efficiënti­e. Ik moet nu geen grote strategisc­he uitspraken doen. Deze match gaat de wereld niet veranderen. Ik moet er simpelweg voor zorgen dat mijn jongens weer energie krijgen en er de volgende wedstrijd staan.”

Gaat het probleem niet verder dan deze nederlaag? Jullie hebben 10 op 27.

“Ik kan niet zeggen dat deze groep klaar is om een kwantumspr­ong te maken. Het gaat om de top vier en alles zit dicht bij elkaar. Dat komt omdat veel ploegen een vergelijkb­aar seizoen meemaken. Volgende week (op Standard, nvdr.) zal ik er staan met dezelfde motivatie en hopelijk met een ploeg die beseft dat het niets waard is om bang te zijn.”

U wilde een reactie zien na die 0-0 tegen Cercle. Die is er niet gekomen.

“Ik heb elke dag van de week een reactie gezien op training, maar op de matchdag net niet. Je kunt eens

 ?? FOTO BELGA ?? Vincent Kompany kreeg zijn ploeg niet aan de praat.
FOTO BELGA Vincent Kompany kreeg zijn ploeg niet aan de praat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium