Het Belang van Limburg

Zulte Waregem wisselt bij rust van truitjes: “Daar lag het niet aan”

-

Opvallend was de vestimenta­ire wissel van Zulte Waregem aan de rust. Beide ploegen begonnen de match in het rood en wit. Omdat het verschil blijkbaar niet altijd duidelijk was, speelde de thuisploeg de tweede helft in het groen.

“Daar heeft het niet aan gelegen”, haalde Gojko Cimirot zijn schouders op. “Voor ons was dat geen probleem. Het is moeilijk te verklaren waarom we hier verloren hebben”, vervolgde de Bosniër. “We kwamen twee keer op voorsprong, maar telkens maakten we domme fouten. Wij zijn een voetballen­de ploeg. Op dit veld valt er moeilijk te voetballen. Dus hebben we het met de lange bal geprobeerd, maar dat is niet onze stijl. Oké, we vallen uit de top acht. Dat is voetbal. Er resten ons nog zes matchen om het te halen.” Selim Amallah hekelde eveneens de cadeaus die zijn ploeg had uitgedeeld. “We zeggen altijd dat we moeten leren uit onze fouten. Helaas blijven we hervallen in oude zonden. Enorm jammer, want gezien de resultaten op de andere velden hadden we hier een gouden zaak kunnen doen. We konden derde worden, nu vallen we terug naar de negende plaats. We hadden de kansen. Als je op verplaatsi­ng twee keer op voorsprong komt, moet je het achterin kunnen vasthouden. Het zijn erreurs de jeunesse. Jeugdzonde­s. Je betaalt ze cash. Maar we hebben nog alles om voor te spelen”, aldus de middenveld­er, die terugkeerd­e uit blessure.

Geen Raskin

- Bij Standard ontbrak Nicolas Raskin. De 19-jarige sukkelt met last aan de voet.

 ?? FOTO BELGA ?? In de eerste helft speelde Zulte Waregem in het rood en wit. Bruno maakte na rust de winning goal in het groen.
FOTO BELGA In de eerste helft speelde Zulte Waregem in het rood en wit. Bruno maakte na rust de winning goal in het groen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium