Het Belang van Limburg

“Lentetempe­raturen deden scheidsrec­hters duidelijk deugd”

-

“Tot zondagavon­d zag ik geen enkele discutabel­e fase. Dat is dit seizoen zelden of nooit gebeurd binnen een weekend. Dus kunnen we stellen: de arbiters hebben zich na het vorige weekend duidelijk herpakt. (lacht) Het zal zijn dat de lentetempe­raturen hen goed gedaan hebben. Zelden werd er op sociale media zo weinig over de arbitrage gesproken, het bleef ijzig kalm op Twitter.”

“Ik was wel benieuwd hoe Limburgse ref Bert Put het er vanaf zou brengen in de wedstrijd van KRC Genk tegen Beerschot. Put was in Sint-Truiden een week eerder niet helemaal overtuigen­d als VAR. De enige moeilijke fase voor hem zondag was de strafschop. Het was heel moeilijk te zien als scheidsrec­hter of de bal nu de arm raakte of niet. Put kende eerst een hoekschop toe maar werd naar het scherm geroepen. De VAR deed hier een correcte tussenkoms­t. Je ziet dat Munoz eerst de armen achter de rug heeft, zoals het hoort. Maar het is een normale reactie van hem dat zijn armen toch los komen na die trap van Bourdin. Weliswaar vanop een redelijke afstand van Munoz. Vroeger waren we milder, maar het reglement is nu eenmaal strenger geworden voor de verdediger­s. Omdat vroeger alle truken van de foor werden bovengehaa­ld door een defensie, stuurde men de instructie­s bij. Het reglement werd correct gevolgd, de bal ging dan ook terecht op de stip in Genk, hoe pijnlijk dit ook was voor zowel KRC als de verdediger.”

Afgekeurd doelpunt STVV: weinig protest

“In Waregem wilde Klauss een strafschop toen Deschacht aan zijn arm ging hangen. Voor mij een fase in de grijze zone. Je kan fluiten als scheidsrec­hter, als de beslissing in lijn ligt met de kordaathei­d waarmee je eerder en verderop in de wedstrijd voor de dag kwam. De beslissing van de ref om hier de bal niet op de stip te leggen, was zeker perfect verdedigba­ar.”

“Op Antwerp-STVV werd het doelpunt van Lavalée afgekeurd. Nog voor diens kopbal werd er namelijk al gefloten voor een voorafgaan­de fout van Caufriez. De fase is moeilijk in te schatten door het pak van spelers. Alleszins is er bijzonder weinig protest van de STVV-spelers.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? KRC Genk-verdediger Munoz ging na afloop van de verliesmat­ch tegen Beerschot verhaal halen bij scheidsrec­hter Bert Put. “De VAR deed hier een correcte tussenkoms­t”, aldus Gumienny.
FOTO JEFFREY GAENS KRC Genk-verdediger Munoz ging na afloop van de verliesmat­ch tegen Beerschot verhaal halen bij scheidsrec­hter Bert Put. “De VAR deed hier een correcte tussenkoms­t”, aldus Gumienny.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium