Het Belang van Limburg

Thibaut Courtois herlanceer­t Real Madrid in titelstrij­d

- Bart Lagae

LA LIGA VALLADOLID-REAL MADRID 0-1 Met een nieuwe “man van de match”-prestatie van Thibaut Courtois pakte Real Madrid in Valladolid een vierde zege op rij zonder tegengoal (0-1).

De kloof met leider Atlético Madrid bedraagt nog drie punten, de voorsprong op Barcelona is gegroeid tot vijf eenheden. Maakt “TC” Real Madrid voor het tweede seizoen op rij kampioen? Real Madrid won vorig seizoen La Liga na een sprint tussen stervende zwanen met FC Barcelona. Vooral de verdedigin­g bleek de sleutel tot het succes.

Ook dit seizoen lijkt defensieve zekerheid de sleutel tot succes te worden want doelpunten maken is al heel lang een probleem in Madrid. Zaterdag in Valladolid miste trainer Zinédine Zidane vier spelers die voor aanvallend­e impulsen kunnen zorgen: Eden Hazard, Sergio Ramos, Dani Carvajal en Karim Benzema. Die laatste kampt met een enkelbless­ure en werd gespaard met oog op de Champions League van woensdag bij Atalanta. De 21-jarige spits Hugo Duro kreeg zijn eerste minuten.

Valladolid startte het sterkst en Thibaut Courtois moest meteen uitpakken met een dubbele redding. Ook na rust moest hij zijn team behoeden voor de achterstan­d, na een fout van Ferland Mendy. Uiteindeli­jk leverde een doelpunt van Casemiro Madrid de drie punten op.

“We weten al lang hoe goed Courtois is”, reageerde Casemiro op de Spaanse tv. “Hij is een superkeepe­r, maar we mogen niet van hem afhankelij­k worden. De hele ploeg moet op niveau zijn.” Dankzij de vierde zege op rij nadert de kampioen tot drie punten van Atlético, dat thuis verrassend verloor van Levante. Ook Barcelona (1-1 tegen Cadiz) moet punten toestaan in de titelstrij­d. Voor Courtois was het de elfde cleansheet van het seizoen. Hij komt daarmee gelijk met Jan Oblak (Atlético Madrid).

 ?? FOTO ISOPIX ?? Thibaut Courtois pakte zijn elfde cleansheet van het seizoen.
FOTO ISOPIX Thibaut Courtois pakte zijn elfde cleansheet van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium