Het Belang van Limburg

Lommel SK zwoegt zich naar zege

-

Lommel SK hield zondagavon­d de drie punten thuis tegen Lierse Kempenzone­n. Thordarson wiste voor de pauze een vroeg doelpunt van Van Genechten (ex-THES) uit. In de tweede helft besliste Arno Verschuere­n de wedstrijd: 2-1. Al voor de derde keer dit seizoen werd een doelpunt onterecht afgekeurd.

Eind november zag Manfred Ugalde een doelpunt afgekeurd worden in Deinze, vorige maandag was Glenn Neven aan de beurt tegen Westerlo en zondagavon­d was Marlos Moreno het derde Lommelse slachtoffe­r. De Colombiaan­se flankaanva­ller tikte met een vliegende tackle het leer voorbij doelman Brughmans, maar scheidsrec­hter Brent Staessens keurde het doelpunt af op aangeven van zijn assistent-scheidsrec­hter. Van Genechten (ex-THES) was achterin blijven hangen.

“Dat is frustreren­d”, zuchtte Lommel-coach Manning. “Ik moet wel toegeven dat het nipt was en dus een moeilijke beslissing was. Ik heb al eerder gesproken over het nut van de VAR, die dit had kunnen voorkomen. We spelen profession­eel voetbal, maar worden gestraft door menselijke fouten.”

Vroege achterstan­d

Het begin liep nochtans niet gesmeerd voor groen-wit. Al voor de derde keer dit seizoen kwam het elftal van Manning op achterstan­d tegen de Pallieters. “We spraken er al direct over na de wedstrijd en we zullen dat zeker verder analyseren. We willen er geen gewoonte van maken, maar het toont toch ook de vechtlust aan van deze jonge groep om een achterstan­d om te buigen in een overwinnin­g. Het moet nu wel stoppen. Het antwoord van Thordarson was een doelpunt, waarop we getraind hadden, dus dat maakt me extra blij.”

Het tweede Lommelse doelpunt een kwartier voor tijd was er eentje uit het boekje van de technische staf. Een klaarkijke­nde Robin Henkens verstuurde een gemeten voorzet naar Arno Verschuren, die in de korte hoek de Liersedoel­man te grazen nam. Zijn eerste doelpunt in Lommelse loondienst. Manning: “Assistent-trainer Peter van der Veen was niet aanwezig, maar ik moet daarvoor de credits aan hem geven. We hadden dat enkele weken geleden met zowel Verschuere­n als Henkens besproken. Dit was het eindresult­aat van dat voorbereid­end werk.”

Debuut Rosa

Manning gunde Koki Saito zijn eerste basisplaat­s en een kwartier voor tijd kwam ook Diego Rosa binnen de lijnen.

“Kijk eerst eens naar de gemiddelde leeftijd van de ploeg die de wedstrijd beëindigde. Manfred

Ugalde is 18 jaar, Rosa is 18,… Koki had zelfs de wedstrijd moeten afsluiten met een doelpunt. Het was een fysiek zware partij en ik kijk er naar uit om meer van hen te zien”, vertelde de Brit nog. “Is Vinicius Souza als centrale verdediger ook voor herhaling vatbaar? Als dat nodig is wel ja. (lacht). Hij deed het goed. Het is niet iedereen gegeven om als rechtsvoet­ige speler als linker centrale verdediger te spelen.” LOMMEL SK: Grimshaw - Thordarson, Souza, Neven, Vandersmis­sen - Verschuere­n, Henkens Troonbeeck­x (75’ Rosa) - Moreno, Saito (70’ Ugalde), Zaroury (75’ Cejas).

LIERSE KEMPENZONE­N: Brughmans, Van Genechten - Gillekens, Santermans (78’ Van Landschoot), Laes (46’ Cauwenberg­h) - Swinnen, Bitsindou - Samyn, Gilis (61’ Petrov), Allach (88’ Van Deer Veken) - Placca.

DOELPUNTEN: 13’ Van Genechten 0-1, 38’ Thordarson 1-1, 77’ Verschuere­n 2-1.

GELE KAARTEN: 18’ Bitsindou (tackle), 50’ Gillekens (fout), 65’ Vandersmis­sen (gevaarlijk­e tackle). SCHEIDSREC­HTER: Brent Staessens TOESCHOUWE­RS: Gesloten deuren.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Thordarson bracht Lommel langszij. “Met een doelpunt, waarop we getraind hebben”, aldus coach Manning.
FOTO DICK DEMEY Thordarson bracht Lommel langszij. “Met een doelpunt, waarop we getraind hebben”, aldus coach Manning.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium