Het Belang van Limburg

Zes op een rij voor Roeselare

-

Roeselare moest niet zijn beste niveau halen om een matig Maaseik aan de kant te zetten. De zesde cup op rij al, nummer 14 in totaal.

“Ons Champions League-tornooi in Modena is een zegen gebleken”, aldus coach Vanmedegae­l. “In aanloop daarnaarto­e hebben diverse coronabesm­ettingen veel roet in het eten gegooid. Dat heeft natuurlijk wel één voordeel: iedereen doet matchritme op. In Modena viel de puzzel juist op tijd weer in elkaar. Natuurlijk ben ik tevreden met deze bekerzege, maar eenvoudig was het niet. Set twee was een dubbeltje op zijn kant. In set drie serveert Maaseik ons weg en maken we veel te veel fouten. Gelukkig hebben we daarna ons niveau weer opgekrikt.”

De Knack-coach richtte zijn vizier ook al op de toekomst. “Ons seizoen is nu zeker nog niet geslaagd. Een club als Roeselare wil in België

alle prijzen pakken. Deze beker geeft ons een mooie boost in aanloop naar de titelstrij­d.” Kapitein Hendrik Tuerlinckx had vooral lof voor ploegmakke­r Mathijs Desmet. “Hij scoorde in de eerste set aan 86 %. In vergelijki­ng met vorig seizoen heeft hij grote stappen voorwaarts gezet. Mathijs is geleidelij­k aan een heel belangrijk­e speler voor ons aan het worden. Ik speelde zeker niet mijn beste wedstrijd. Gelukkig kunnen wij altijd terug vallen op een sterk collectief. Ik vond het knap hoe we in set vier Maaseik met de voeten op de grond hebben gezet. Dat was nodig, want in set drie zakte ons energiepei­l. Dat is het enige dat we onszelf vandaag kunnen verwijten.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Aanvoerder Tuerlinckx steekt de cup in de lucht.
FOTO DICK DEMEY Aanvoerder Tuerlinckx steekt de cup in de lucht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium