Het Belang van Limburg

Van Avermaet neemt ‘goed gevoel’ mee uit de Var

- Hugo Coorevits

WIELRENNEN

TOUR DES ALPES MARITIMES ET DU VAR Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Sep Vanmarcke verlieten zondag goedgemuts­t Zuid-Frankrijk. Op een tweede plaats van Greg Van Avermaet in de openingset­appe van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var na was het niet uit te maken hoe het exact met hun conditie zit.

“Die tweede plaats vrijdag was eigenlijk onverwacht goed op zo’n lange klim”, stelde Greg Van Avermaet. “Wat volgde was véél te zwaar voor voorjaarsr­enners als Ollie en deze jongen, maar die vele klimkilome­ters en de harde koers die de Var dit jaar was, zijn meegenomen. We waren ook al enkele dagen vroeger daar in de buurt om te trainen. Nu volgt een recuperati­eweekje met slechts één doorgedrev­en training, waarschijn­lijk op woensdag.”

De enige dissonant bij Vanmarcke was dat Michael Woods gisteren in de slotetappe uiteindeli­jk nog de eindzege door Gianluca Brambilla door de neus zag geboord. De Anzegemnaa­r positionee­rde zaterdag zijn Canadese kopman voor de ‘Muur van Fayence’, waar hij solerend de eerste zege van het seizoen pakte voor Israel StartUp Nation. “Ik vond dat we als ploeg sterk reden. Zelf had ik na de stage in Gerona een vermoeden dat de conditie goed was en dit werd bevestigd. Zo’n slotetappe met zoveel hoogtemete­rs waarin je extra diep moet gaan, komt de volgende weken goed van pas. Ik hoop dat ik in de Omloop Het Nieuwsblad nog eens een goede dag heb, want de jongste twee jaar kwam het er niet echt uit”, aldus de winnaar van negen jaar geleden die ook al twee keer tweede werd. Met Bauke Mollema, Michael Woods en Gianluca Brambilla (zijn eerste zege sinds de Vuelta 2016 en meteen een dubbel, nvdr.) waren drie klimmers aan het feest. Vooral Groupama-FDJ was dé verliezend­e ploeg die drie renners in de top zes zette, maar overal naast pakte. Van Belgische zijde viel alleen de regelmaat van Arjen Livyns (Bingoal-WallonieBr­uxelles) te noteren. Zaterdag was de West-Vlaming negende. In de eindstand werd hij veertiende, achter een sliert klimmers.

 ?? EPA-EFE
FOTO ?? Greg Van Avermaet: “Deze driedaagse was véél te zwaar voor voorjaarsr­enners als Naesen en deze jongen.”
EPA-EFE FOTO Greg Van Avermaet: “Deze driedaagse was véél te zwaar voor voorjaarsr­enners als Naesen en deze jongen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium