Het Belang van Limburg

Sweeck volgt zichzelf op, ‘wandelaar’ Hermans tweede

-

Laurens Sweeck heeft zondag voor het tweede jaar op rij de Sluitingsp­rijs in Oostmalle op zijn naam geschreven. Quinten Hermans werd, ondanks vermoeide benen, tweede.

Sweeck voelde zich op het zanderige parcours duidelijk in zijn sas en reed halfweg de wedstrijd weg van David van der Poel en Quinten Hermans. Van der Poel, die zaterdag in SintNiklaa­s ook al in de brokken had gedeeld, kwam opnieuw ten val en moest uiteindeli­jk opgeven. Hermans kon een sterke Sweeck niet meer bijhalen en werd tweede. Lars van der Haar vervolledi­gde het podium.

Hermans vertelde na afloop dat hij geweldig had afgezien. Begrijpeli­jk, de Looienaar bleef de voorbije dagen van de fiets en trok de wandelscho­enen aan. Met de tent in de rugzak trok hij eropuit in de Ardennen . Na drie dagen had hij tachtig kilometer in de benen. “Hoewel ik heb afgezien, is het fijn om op deze manier het seizoen af te sluiten. Het seizoenbeg­in verliep niet zoals ik gehoopt had, maar deze laatste weken waren een bevestigin­g dat ik toch nog heel wat in mijn mars heb. Mijn vertrouwen is nu des te groter om aan het wegseizoen te beginnen. Begin maart vertrek ik op stage naar Tenerife om de Waalse klassieker­s voor te bereiden, daarna volgt hopelijk de Giro. Vorig jaar heb ik mijn ambities op de weg niet kunnen waarmaken, door de Covid onderbreki­ng enerzijds, en mijn val in de Dauphiné anderzijds. Ik ben ervan overtuigd dat ik volgende winter in het veld een stuk sterker voor de dag kan komen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Laurens Sweeck.
FOTO BELGA Laurens Sweeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium