Het Belang van Limburg

Drie broers Battista herenigd bij Boxberg

Met drie zijn ze, de broers Battista die volgend seizoen voor derdeprovi­ncialer Boxberg (3A) spelen. Fabio (33) krijgt in zijn zesde seizoen voor groen-wit het gezelschap van Alessio (31) en Leandro (25). “Het was nu of nooit’, zeggen de broers.

-

De cirkel is rond voor de familie Battista, want de drie broers speelden eerder al voor Boxberg. Maar voor het eerst in hun carrière spelen ze volgend seizoen dus alle drie in de eerste elf. “Voor mijn periode bij Calcio Genk en Winterslag heb ik inderdaad al drie seizoenen voor Boxberg gespeeld”, zegt Leandro, de jongste van de drie. “Waarom ik er toen vertrokken ben? Alleszins niet omwille van de mentalitei­t of de sfeer, want die waren er super. Maar ik speel net als mijn oudste broer centraal op het middenveld en ik vreesde een beetje de concurrent­ie met hem. Ervaring, weet je wel. Daarom ben ik toen een andere weg ingeslagen.” Ook Alessio (31) was er al eens actief. “Actief is misschien een te groot woord. Op papier was ik inderdaad lid, maar omdat ik door mijn werk niet aan trainen toekwam, heb ik er vroegtijdi­g de stekker uitgetrokk­en. Maar nu ben ik klaar voor het ‘grote debuut’.”

De broers switchten al vaker tussen diverse Genkse clubs. “We zijn ook altijd in het zaalvoetba­l actief geweest”, legt Fabio uit. “Zo kenden we heel wat spelers uit het Genkse en kregen we vaak de vraag om naar hun ploeg te komen. Het resultaat is dat we alledrie bij Boxberg, Calcio en Winterslag gespeeld hebben. Zelf heb ik nog meerdere aanbieding­en gehad, maar die heb ik bewust naast me neergelegd. Net als voor mijn broers primeert het plezier in het spelletje.”

Familieclu­b

En dat hopen de drie broers volgend seizoen dus te beleven bij Boxberg. “Het bestuur heeft duidelijk aangegeven dat ze er na een tegenvalle­nd seizoen weer een echte familieclu­b van willen maken, waar kameraadsc­hap een eerste prioriteit is”, aldus Alessio. “Wij komen dus in een warme groep terecht, waarvan we vrijwel iedereen kennen en waarin we als broers ook een meerwaarde kunnen betekenen. Samen er iets moois van maken is dan ook de grote uitdaging.” “Het was misschien wel nu of nooit”, knipogen Alessio en Leandro richting Fabio. “Met zo’n ouwe in de familie zou het er mogelijk nooit nog van komen.”

“Met zo’n ‘ouwe’ in de familie was het nu

of nooit”

Alessio en Leandro Battista

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium