Het Belang van Limburg

Halfbroers stappen over naar Hoeperting­en

- Bart Schijns

HIH HOEPERTING­EN Tweedeprov­incialer HIH Hoeperting­en (2B) haalde met Niels Vanherck (Landen) en Nick Hendrix (DH Jeuk) twee opmerkelij­ke versterkin­gen binnen. “Onze achtername­n verschille­n wel, maar voor de rest zijn we echte broers”, zeggen beide nieuwkomer­s, die zo voor het eerst samen in een A-kern zullen uitkomen.

“We hebben dezelfde mama, maar mijn stiefpapa is de echte papa van Niels. We zijn dus wel samen opgegroeid”, verduideli­jkt Nick Hendrix, die de overstap maakt van DH Jeuk.

“In de jeugdreeks­en hebben we in verschille­nde leeftijdsc­ategorieën gespeeld. Nu gaan we bij Hoeperting­en voor het eerst samen deel uitmaken van de A-kern”, reageert Niels, die bij Landen aan de slag was. “Nick is een echte flankspele­r, die met zijn techniek en snelheid de actie kan maken. Zijn voorzetten zijn ook goed”, zo omschrijft hij de voetbalkwa­liteiten van zijn halfbroer. “Als ik samen met hem kan spelen, dan presteer ik veel beter. We gaan elkaar zo samen in de eerste ploeg houden.” “Niels is echte spits”, zo steekt Nick de loftrompet af over Niels. “Hij heeft een neus voor goals en is ook nog eens heel kopbalster­k. Als we samen spelen, weten we elkaar makkelijk te vinden en zijn we goed in de combinatie.”

Mama

Niet alleen beide halfbroers zijn tevreden met de overstap naar Hoeperting­en, ook hun mama is dat. “Normaal kwam zij altijd naar zowel de wedstrijde­n van Nick als die van mij kijken. Voor haar zal het nu ook wel fijn zijn als we samen in één ploeg kunnen spelen. Ook papa, die toch wat connectie heeft bij Hoeperting­en, is blij met die overstap”, besluit Niels.

“Dat we nu samen kunnen spelen, vind ik heel belangrijk”, aldus Nick. “En dat we dat kunnen doen bij een club met ambities maakt het des te leuker, want we willen ook nog samen hogerop.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Niels Vanherck en Nick Hendrix: “Voor mama zal het nu ook wel fijn zijn als we samen in één ploeg kunnen spelen.”
FOTO JEFFREY GAENS Niels Vanherck en Nick Hendrix: “Voor mama zal het nu ook wel fijn zijn als we samen in één ploeg kunnen spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium