Het Belang van Limburg

OPLEIDING Vandaag start lesmaratho­n van zes weken van Vlaamse Trainerssc­hool

-

Vandaag start een zes weken durende lesmaratho­n van de Vlaamse Trainerssc­hool (VTS). Voor de ruim tweehonder­d bijscholin­gen werden nu al meer dan 5.000 inschrijvi­ngen genoteerd. “Het doel is om minstens 10.000 trainers te bereiken”, zegt Vlaams minister van Sport Weyts.

De meer dan 70.000 trainers, coaches of lesgevers in de meer dan 17.700 Vlaamse sportclubs zijn in gewone tijden druk in de weer met trainingen, lessen of wedstrijde­n. De coronacris­is stak hier echter een stokje voor, omdat trainingen en wedstrijde­n niet konden doorgaan.

Daarom zet de Vlaamse trainerssc­hool volop in op digitale bijscholin­g. “Het doel is om minstens 10.000 trainers te bereiken”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “We willen hen nieuwe inspiratie, kennis en vaardighed­en aanreiken, die trainers meteen kunnen gebruiken, zodra de normale sportclubw­erking kan hervatten.”

“Deze bijscholin­gsmarathon is uniek in binnen- en buitenland”, weet de minister. “Het is een fantastisc­he kans om nieuwe thema’s, andere invalshoek­en en coaches uit andere sporttakke­n te leren kennen. We doen een warme oproep aan alle trainers om ook een aantal thema’s buiten de eigen comfortzon­e te kiezen.”

Trainers kunnen kiezen uit 100 sportspeci­fieke thema’s en 100 sportovers­tijgende thema’s. Tevens zijn er livestream­s met gekende namen zoals hockeycoac­h Shane McLeod, Olympisch medaillewi­nnaar Dirk Van Tichelt of journalist Maarten Vangramber­en. Daardoor is er voor elk wat wils.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium