Het Belang van Limburg

“Online dartsen met spelers van over de hele wereld”

-

Elk nadeel heb zijn voordeel. Geen competitie in darts en dus werd een alternatie­f gezocht en gevonden. “Ik gooi nu veel meer online, zo kan ik mij meten met spelers van over heel de wereld”, zegt Zonhovenaa­r Dominique Thuys (32).

De nummer één van de individuel­e en zomerranki­ng 2020 is lid van dartsclub Golden Arrows in Zonhoven. Die ploeggenot­en hoeft hij niet te missen, want dat zijn naast zijn vriendin Melissa ook zijn schoonoude­rs Jos Jehaes en Nele Hopstaken en schoonbroe­r Michael. “We hebben thuis allemaal een dartsbord hangen. Daarop spelen we af en toe tegen mekaar. Maar de sfeer in ons clubcafé Mimosa en de omgang met de andere vrienden wel.”

Vóór de coronacris­is was Thuys al niet meteen een trainingsb­eest. Met een uurtje pijltjes per week gooien tussendoor was hij al tevreden. Hij moet het vooral van het competitie­gevoel hebben en dat aspect viel wegens corona helemaal weg. “Ik mis dat competitie­ve wel”, aldus de bouwvakker, die een gemiddelde score tussen 70 en 85 haalt. “Daarom gooi ik nu meer onlineweds­trijden. Via de app Dartscount­er kan je je meten met spelers van over heel de wereld. Je gooit dan op je eigen bord en geeft zelf je punten in. Dat kan ook met een camera, zodat er niet valsgespee­ld wordt. Zo hou ik mijn niveau wel op peil.” Want de competitie­drang is groot. Daarom schreef Thuys zich al in

missen

we

natuurlijk voor enkele tornooien. “In mei speel ik een Masterstor­nooi in Nederland en ook in september ben ik al voor twee Nederlands­e tornooien ingeschrev­en. Daarom blijf ik trainen. Zo heb ik tenminste een doel. Voorlopig zie ik ook niet echt een invloed op mijn prestaties. Die blijven hetzelfde.” Thuys, die al sinds zijn twaalfde met pijltjes gooit, geniet intussen wel van de hype rond darts. “Het enthousias­me dat tegenwoord­ig rond darts hangt, is geweldig. Die TV-uitzending­en zijn echt super. Ik probeer ze op de voet te volgen, zeker als er landgenote­n aan de slag gaan. Mijn schoonmoed­er merkt deze hype duidelijk. Haar dartswinke­l in Zonhoven draait op volle toeren.”

SNOOKER: WENDY JANS

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Dominique Thuys vormt samen met zijn vriendin, schoonoude­rs en schoonbroe­r dartsploeg Golden Arrows. “Maar ik mis de competitie.”
FOTO RAYMOND LEMMENS Dominique Thuys vormt samen met zijn vriendin, schoonoude­rs en schoonbroe­r dartsploeg Golden Arrows. “Maar ik mis de competitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium