Het Belang van Limburg

Jans: eigen zaak dicht, zelf corona gehad

-

Wendy Jans wordt duidelijk niet gespaard door het coronaviru­s. De 37-jarige snookerkam­pioene uit Bree werd - net als ouders zelf besmet en ondervindt daar nog steeds hinder van, bovendien blijft haar zaak al maandenlan­g noodgedwon­gen dicht.

Met liefst zeven wereldtite­ls is Wendy Jans (37) absolute top in haar sport, maar wereldfaam of een vette bankrekeni­ng hebben haar dat niet opgeleverd. Jans: “Ik speel wel regelmatig in het buitenland, maar permanent rondtoeren zit er niet in, omdat er simpelweg niets te verdienen valt met damessnook­er. Dat ik tijdens deze pandemie al een half jaar mijn dagelijkse job niet kan uitoefenen (Jans baat samen met haar ouders biljart- en snookerzaa­k De Maxx uit in Neerpelt, nvdr.) baart mij veel meer zorgen. Het begint nu echt te lang te duren. Gelukkig heb ik vóór de pandemie een beetje kunnen sparen, waardoor we wel nog even verder kunnen. Met wat je van de overheid krijgt, red je het niet. Maar goed, ik begrijp dat er maatregele­n zijn. We hebben thuis zelf corona gehad. Ik weet wat het is. Ook vandaag nog heb ik snel last van vermoeidhe­id ten gevolge van mijn besmetting. Maar hoe we het aangepakt hebben in België, stoort mij. Met een korte, harde lockdown in oktober, hadden we nu een iets of wat normaal leven. Nu blijven we echter aanmoddere­n.” “Of ik nog train? Heel weinig. Als ik in de zaak ben, train ik met mijn bubbelcont­act. Maar zonder concrete vooruitzic­hten, is de lol er snel af. Bovendien zijn we met verbouwing­en bezig, waar ook een groot stuk van mijn tijd in kruipt”, aldus Jans.

De Breese hoopt dat de vaccinatie­campagnes in de verschille­nde Europese landen na de zomer goed zijn opgeschote­n. Jans: “Ik vermoed dat we pas tegen het einde van het jaar weer tornooien aan het spelen zijn. Daar kijk ik zo naar uit! Pas als de wereld op zijn kop staat, besef je hoe goed we het ervoor hadden. Ik mis mijn snookervri­enden erg hard.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium