Het Belang van Limburg

50 kilo kwijt in negen maanden

-

Met drie zilveren medailles op het BK is Kenny Voets Limburgs beste poolbiljar­ter. “Ik speelde eerst vijftien tot twintig uur per week, daar blijft nu bijna niks meer van over”, zegt de 34-jarige bediende uit Borgloon, die tijdens de coronacris­is wel meer dan 50 kg verloor!

“Eén voordeel heeft corona wel gehad”, zegt Voets. “Ik ben anders beginnen eten en sporten en verloor zo meer dan 50 kilo in negen maanden. Ook de motivatie voor golfbiljar­t is flink geminderd. Tijdens het seizoen ben ik normaal op zaterdag én zondag op pad voor mijn sport. Plus nog competitie tijdens de week. Nu er geen uitzicht is op wedstrijde­n of tornooien, is de goesting om te trainen weg. Ik heb thuis een eigen tafel en train daar soms wel op, maar je mag geen vrienden uitnodigen om te komen spelen... Het is sowieso niet hetzelfde als bij een club spelen of in competitie.”

Voor Voets is poolbiljar­t slechts een hobby. “Op een goed tornooi krijgen de eerste acht prijzengel­d, waarvan de winnaar 250 euro. Uitzonderi­ng is een Stella Artois Open, waar 17.000 euro aan prijzengel­d wordt uitgekeerd. Uiteraard komen de Europese toppers daar ook voor uit hun kot en is de kans klein dat je iets wint. Aan dat tornooi heb ik nog niet deelgenome­n. Maar ik ga niet klagen. Ik ben tot op heden bespaard gebleven van corona en als bediende in de bouw ben ik altijd kunnen blijven doorwerken. Maar ik ga heel blij zijn als ik mijn hobby’s weer ga kunnen uitoefenen.”

 ?? FOTO RR ?? Kenny Voets.
FOTO RR Kenny Voets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium