Het Belang van Limburg

Auto gaat door omheining in Berkenbos: “Het was precies een aardbeving”

- Zahra Boufker

Heusdenaar Ziki Yildiz werd vrijdag rond 23.30 uur gewekt door een luide slag. Een automobili­st was door de omheining van zijn tuin gereden. “Het was precies een aardbeving”, zegt hij.

Aan het kruispunt van de Denneweg met de Schansstra­at in Berkenbos is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag een botsing gebeurd waarbij twee wagens betrokken waren. Een auto katapultee­rde tot in de voortuin van de familie Yildiz. Een inzittende raakte gewond. De ravage aan de voortuin is aanzienlij­k. Het gezin bij wie de auto in de tuin stond, is nog steeds erg onder de indruk. “Rond 23.30 uur hoorde ik een harde knal. Het was precies een aardbeving”, vertelt Ziki Yildiz. “Ik was op dat moment televisie aan het kijken. Toen ik naar buiten ging, zag ik een voertuig in onze voortuin. Twee vrouwen stonden daar en verloren het bewustzijn. Ik ben hen meteen gaan ondersteun­en.” Ondertusse­n werden de hulpdienst­en gebeld. Die waren snel ter plaatse. “We hebben veel schade”, verduideli­jkt Ziki. “Onze omheining is volledig vernield. Twee van de fietsen die in de voortuin stonden, vlogen tot tegen onze gevel van het huis.”

Schrik voor kleinkinde­ren

Het kruispunt is volgens de man een gevaarlijk­e plaats waar vaak ongevallen gebeuren. “Wij hebben dat ook al meermaals gemeld en gevraagd om verkeersre­mmende maatregele­n, maar omdat de hulpdienst­en hier vaak langs moeten rijden op weg naar het ziekenhuis even verderop, kunnen ze geen verkeersdr­empel plaatsen.” Ziki is onder de indruk. “Wij maken ons voornameli­jk zorgen om onze veiligheid en die van onze kinderen. Wij verwachten binnen een paar maanden onze eerste kleinkinde­ren. Je moet er niet aan denken dat zoiets zou gebeuren wanneer zij in de tuin aan het spelen zijn. Dat de klap hevig was blijkt ook uit de reactie van onze hond. Die is zo geschrokke­n dat hij al de hele dag in zijn kot blijft zitten.”

 ?? FOTO ZB
FOTO ZB ?? De schade in de voortuin van Ziki Yildiz is aanzienlij­k.
Bij de botsing vloog een van de wagens door de omheining.
FOTO ZB FOTO ZB De schade in de voortuin van Ziki Yildiz is aanzienlij­k. Bij de botsing vloog een van de wagens door de omheining.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium