Het Belang van Limburg

Eerste stappen voor nieuwe basisschoo­l in Zolder

- Zahra Boufker

Op de site van het afgebroken cultureel centrum Muze in Zolder, is symbolisch de eerste steen gelegd voor de nieuwe basisschoo­l Beekbeemde­n en nieuwe sportzaal.

Wegens de coronamaat­regelen heeft er geen traditione­le eerstestee­nlegging plaatsgevo­nden. Wel werden door de leerlingen van basisschoo­l Beekbeemde­n tekeningen gemaakt op de werfdoeken. De herbestemm­ing van de oude locatie van CC Muze langs de Dekenstraa­t in Zolder kadert in het masterplan ‘Groen hart voor Zolder’. De nieuwe gemeenteli­jke basisschoo­l en sportzaal zijn samen goed voor een investerin­g van 10,3 miljoen euro. Volgens burgemeest­er Mario Borremans (GOED) zitten de werken op schema. “Op de site van de gemeenteli­jke basisschoo­l Beekbeemde­n kampen we met een aantal problemen. De klaslokale­n hebben last van opstijgend vocht. De hobunits waarin een aantal klassen zitten, zijn gedateerd en bijbouwen kan niet meer. Daarom zullen we op de site van het voormalige cultuurcen­trum een nieuwe school bouwen. We zitten goed op schema. Normaal gezien kunnen de leerlingen vanaf het schooljaar 2023-2024 naar de nieuwe school in de Dekenstraa­t gaan.”

Academie

Vandaag telt de school 257 leerlingen en een dertigtal leerkracht­en. “Het wordt een brede school, die na de schooluren ook openstaat voor vereniging­en en mensen uit de buurt. Ook de academie zal er een vestiging openen, met twee klaslokale­n voor beeldende kunst en drie kleinere lokalen voor de muziekacad­emie. Op die manier kunnen leerlingen ook makkelijk na schooltijd naar de teken- of muziekles. Op de plek waar vroeger het overdekt zwembad stond, komt er een nieuwe polyvalent­e sportzaal die door de school en de sportveren­igingen kan worden benut.”

In de omgeving van de nieuwe school krijgen fietsers en voetganger­s voorrang. Daarom werd de Dekenstraa­t gedeelteli­jk onderbroke­n.

 ?? FOTO ZB ?? Tekeningen van de leerlingen van Beekbeemde­n zijn aan de werf opgehangen.
FOTO ZB Tekeningen van de leerlingen van Beekbeemde­n zijn aan de werf opgehangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium