Het Belang van Limburg

Margriet Hermans wordt ontdekt door een nieuwe generatie

- Jo De Ruyck

Afgelopen najaar was Margriet Hermans na jaren afwezighei­d op tv plots verschille­nde keren te zien als jurylid in De slimste mens

ter wereld. Vanavond verkoopt ze een Panamarenk­o in Stukken

van mensen. En daar blijft het de komende maanden niet bij. “Ik ben blij dat een nieuwe generatie mij nu ontdekt.”

“Godverdomm­e, nu krijg ik weeral telefoon.” Margriet Hermans (66) wordt geen moment rust gegund wanneer we met haar aan de lijn hangen. Hermans mag dan met pensioen zijn, druk heeft ze het nog altijd. “Ik ben regionaal voorzitter van het Willemsfon­ds, ik zit in het bestuur van Vlapo, de vereniging die opkomt voor de belangen van Vlaamse artiesten, ik ben lokaal nog altijd politiek actief én ik ben een roman aan het schrijven. Nee, niet over de showbizzwe­reld. Wel een fictief verhaal over menselijke relaties dat ik in september klaar wil hebben.” In die drukke agenda voorziet Hermans ook weer ruimte voor televisie. Sinds ze opdook in De slimste mens ter wereld is ze aan een comeback in de mediawerel­d bezig.

Grote zenders

Vanavond zit ze in Stukken van mensen op Play4 en eind april in de Kom op tegen kanker-special van Twee tot de zesde macht. En daar blijft het niet bij, vertelt Hermans. “Voor de grote zenders staan er nog enkele zaken in de steigers, maar daar mag ik nog niets over vertellen. Ik vind dat gek, maar bon, ze doen daar nu eenmaal moeilijk over. Daarnaast zou ik voor Eclips TV graag een nieuwe reeks opstarten. Indien de budgetten het toelaten.”

Met haar comeback in de media, is Margriet Hermans alvast heel blij. “Tv en radio zijn toffe werelden. Aangenamer dan de politiek, maar net zo vergankeli­jk. Niet dat de politiek verschrikk­elijk is. Ik heb het graag gedaan, maar politiek is zeer intensief. Je moet je dossiers kennen, constant bijstudere­n en op het einde van de rit is het allemaal niet zo dankbaar. Vandaar dat ik nogal opgezet ben met de positieve reacties op mijn terugkeer. Ik word plots ontdekt door een nieuwe generatie.” Dat ze nu wordt opgevist, dankt Hermans aan haar humor en durf, zo denkt ze. “Mijn grote mond werkte in het verleden wel eens tegen me. Mijn echtgenoot stampt me onder tafel nog altijd tegen mijn been als ik weer eens scherp uit de hoek kom. Niet dat het helpt, hoor. Er zijn op de tv en de radio te weinig mensen die durven te zeggen waar het op staat.” → Stukken van mensen, Play4, 21.40 uur

 ?? FOTO SBS ?? Na jaren weer regelmatig op tv: Margriet Hermans (midden). Vanavond verkoopt ze een bouwdoos van Panamarenk­o in ‘Stukken van mensen’.
FOTO SBS Na jaren weer regelmatig op tv: Margriet Hermans (midden). Vanavond verkoopt ze een bouwdoos van Panamarenk­o in ‘Stukken van mensen’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium