Het Belang van Limburg

Premier Johnson wil tegen eind juni alle coronamaat­regelen in Engeland afbouwen

-

Tussen nu en 21 juni worden in Engeland alle coronamaat­regelen stapsgewij­s afgebouwd. Dat heeft Brits premier Boris Johnson maandag meegedeeld aan het Britse parlement.

De lockdown die momenteel van kracht is in Engeland wordt in verschille­nde stappen opgeheven, op voorwaarde dat de positieve trend in de coronacijf­ers zich voortzet.

In een eerste fase zullen op 8 maart alle Engelse scholen opnieuw de deuren mogen openen. Vanaf dan zijn opnieuw meer sociale contacten toegestaan. Zo zullen mensen thuis opnieuw bezoek mogen ontvangen. Drie weken later, op 29 maart, volgt een tweede stap. Vanaf dan mogen tot zes mensen of twee huishouden­s buiten afspreken. Vanaf 12 april is het dan aan winkels, musea en bibliothek­en om opnieuw bezoekers te ontvangen. Ook cafés en restaurant­s mogen opnieuw open, maar wel enkel in de openlucht. Ten vroegste op 17 mei mogen de Engelsen opnieuw naar de bioscoop en kunnen ze weer hotelovern­achtingen boeken. Tegen 21 juni gaan dan ook de laatste coronamaat­regelen op de schop. Schotland, Wales en Noord-Ierland vallen niet onder dit exitplan, maar mogen zelf met een eigen plan op de proppen komen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium