Het Belang van Limburg

80-tal corona-overtredin­gen vastgestel­d tijdens eerste warme weekend

-

CONTROLES

HASSELT

Afgelopen weekend werden in de verschille­nde Limburgse politiezon­es een tachtigtal coronaboet­es opgesteld. Het merendeel voor het negeren van het samenschol­ingsverbod of de avondklok.

De meeste overtredin­gen werden genoteerd in de politiezon­e LRH, met 33 corona-pv’s. Daarvan werden er 18 opgesteld bij een swingerfee­stje in Hasselt. Dat was ook het enige feestje dat werd stilgelegd. Naast het opdoeken van een feestje met 9 personen in Beringen werden in de politiezon­e Beringen/ Ham/Tessenderl­o nog 13 boetes opgesteld. Eentje voor een massagesal­on dat open was, de anderen voor het negeren van het samenschol­ingsverbod en de avondklok.

In de politiezon­e Lanaken/Maasmechel­en werden geen noemenswaa­rdige problemen vastgestel­d. En dat ondanks de drukte in de natuurgebi­eden. “We hebben 8 pv’s voor het overtreden van de nachtklok vastgestel­d. Ook werden bij controles in de buurt van de grensoverg­angen in Smeermaas en Veldwezelt een zestiental bestuurder­s teruggestu­urd omdat ze een niet-essentiële verplaatsi­ng maakten. Ook enkele fietsers en wandelaars moesten rechtsomke­er maken”, aldus Johnie Nijs, woordvoerd­er bij de politie.

Mondmasker

In de poltiezone­s Bilzen/Hoeselt/ Riemst (6), Kempenland (9), Lommel (2), Maasland (2), Heusden-Zolder (2), kanton Borgloon (1) ging het uitsluiten­d over flagrante overtredin­gen tegen het samenschol­ingsverbod en het niet houden aan de avondklok. Maar in elke politiezon­e werd er vooral sensibilis­erend opgetreden en aan mensen gevraagd om afstand te houden. Om die reden werden in de politiezon­es Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerker­ken en Tongeren/Herstappe geen boetes opgesteld. De cijfers van de politiezon­es HANO en CARMA waren nog niet beschikbaa­r.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De politie trad vooral sensibilis­erend op.
FOTO TOM PALMAERS De politie trad vooral sensibilis­erend op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium