Het Belang van Limburg

Weduwe van Michel Daerden vervolgd voor laster op Facebook

-

Sandra Chandelle, weduwe van de Waalse politicus Michel Daerden, is doorverwez­en naar de correction­ele rechtbank van Luik. Dat schrijven de Sudpresse-kranten.

Ze wordt vervolgd omdat ze jarenlang de burgemeest­er van Grâce-Hollogne en zijn echtgenote heeft zwartgemaa­kt op sociale media.

Het was burgemeest­er Maurice Mottard en zijn echtgenote die zelf naar justitie stapten om Sandra Chandelle te beschuldig­en van intimidati­e, laster en aanzetten tot haat en geweld. Ernstige beschuldig­ingen die een oorsprong vinden in 2018, toen de gemeentera­adsverkiez­ingen net waren afgelopen. Binnen GrâceHollo­gne was er een interne strijd binnen de socialisti­sche partij tussen de burgemeest­er en zijn gewezen eerste schepen. Sandra Chandelle uitte zich op Facebook als tegenstand­er van de burgemeest­er en maakte het koppel volgens de aanklacht geregeld belachelij­k door hen als zeer luxueus voor te stellen. Het koppel vroeg de weduwe van Daerden om daarmee op te houden, maar toen dat volgens hen niet genoeg gebeurde, stapten ze naar het gerecht. Sandra Chandelle vroeg intussen opschortin­g van straf. Ze geeft haar schuld daarmee toe, maar hoopte een proces te vermijden. Dat werd haar evenwel geweigerd. Ze wordt dus toch naar de correction­ele rechtbank verwezen. Alleen voor de kwalificat­ie “aanzetten tot haat en geweld” zal ze zich niet moeten verantwoor­den.

 ?? FOTO BELGA ?? De weduwe van Michel Daerden wordt vervolgd voor laster op Facebook.
FOTO BELGA De weduwe van Michel Daerden wordt vervolgd voor laster op Facebook.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium