Het Belang van Limburg

Limburger Ben Bijnens klimt op tot topfunctie bij Coca-Cola

- FRISDRANKE­N BRUSSEL Dominiek Claes

Limburger Ben Bijnens (41), tot nog toe country manager CocaCola Services voor de Benelux, wordt vicepresid­ent operations en general manager voor Noord-Europa. Dat heeft Coca-Cola maandag bekendgema­akt.

Ben Bijnens komt daarmee terecht in de absolute top van Coca-Cola in Europa. Voor heel Europa zijn er slechts acht vicepresid­enten. Als general manager voor Noord-Europa zal hij de country managers van Noorwegen, Zweden, IJsland en de Benelux leiden. Bijnens was zelf sinds 2015 country manager voor België en Luxemburg, later ook voor Nederland.

Duurzame groei

“Het wordt mijn opdracht om de groeiplann­en van ons bedrijf samen met de verschille­nde landendire­cteurs, bottelarij­en en distribute­urs uit te rollen en te implemente­ren in deze verschille­nde landen”, zo reageert hij. “Dat ik daarmee terechtkom in de top van Coca-Cola in Europa, daar ben ik niet mee bezig. Ik wil vooral mijn job goed doen. Mijn visie staat voor een cultuur van duurzame groei, zowel voor onze mensen, ons bedrijf alsook voor onze omgeving. Daar zal ik op blijven focussen in Noord-Europa.”

Corona

Ben Bijnens zal overigens zijn handen vol hebben met het opkrikken van de groei van de Amerikaans­e frisdranke­nreus, die behalve van Coca-Cola ook bekend is van tal van andere drankmerke­n zoals Minute Maid, Chaudfonta­ine, Fanta, Sprite, Aquarius en Nalu. “Het coronajaar 2020 is zwaar geweest voor Coca-Cola in de Benelux. Wij zijn voor de helft afhankelij­k van de retail (winkels, warenhuize­n) en voor de andere helft van horeca en evenemente­n. Het feit dat horeca gesloten werd en de evenemente­n on hold werden gezet, heeft er bij ons diep ingehakt. Het wordt onder meer mijn job om dat tij te keren”, zegt hij. Bijnens wordt als country manager voor de Belux vervangen door de Belg Thomas Oth, tot voor kort country manager voor Denemarken en Finland. Als country manager voor Nederland wordt Bijnens vervangen door Karlijn in ’t Veldt.

Coca-Cola bestaat in ons land uit Coca-Cola Services (eigenaar van de merken en de concentrat­en), waar Thomas Oth dus aan het hoofd komt. Daarnaast is er Coca-Cola European Partners. Dat zijn de bottelaars, met in ons land fabrieken in Gent, Antwerpen en Chaudfonta­ine.

Kuringen

Ben Bijnens werd geboren in Kuringen (Hasselt), verhuisde later naar Wellen om daarna opnieuw voor Kuringen als woonplaats te kiezen. Hij studeerde bedrijfswe­tenschappe­n en marketing aan de toenmalige PHL (nu PXL), en haalde later ook een master in marketing aan de Vlekho Business School in Brussel. Hij is gehuwd met Liza Renders, lector social work aan de PXL. Samen hebben ze drie zonen.

Ben Bijnens begon zijn carrière bij Procter & Gamble en stapte in 2012 over naar Coca-Cola. In 2015 werd hij er country director Coca-Cola Services voor de Belux, later ook voor Nederland. Zijn grote passie is basketbal. Bijnens speelde zelf twee jaar op het hoogste Belgische niveau, toen voor Cuva Houthalen.

 ??  ?? Ben Bijnens wordt de baas van Coca-Cola Noord-Europa. FOTO PHOTO REPUBLIC / BIBI NEURAY
Ben Bijnens wordt de baas van Coca-Cola Noord-Europa. FOTO PHOTO REPUBLIC / BIBI NEURAY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium