Het Belang van Limburg

Kunst verzacht de prik in Heusden-Zolder

-

HEUSDEN-ZOLDER/LUMMEN

Ook het vaccinatie­centrum op de mijnsite van Zolder, waar inwoners uit Heusden-Zolder en Lummen - 39.708 mensen - hun vaccin kunnen krijgen, is klaar. Normaal gezien werd daar maandag al de eerste prik gegeven, maar door problemen met het softwarepa­kket van de overheid is de opening uitgesteld.

Burgmeeste­r Mario Borremans (GOED) hoopt dat de levering van de vaccins vlot zal verlopen. “We starten woensdag om 13 uur met het vaccineren van de eerste 50 personen met het AstraZenec­a-vaccin”, zegt Borremans. “De mensen kunnen tijdens hun bezoek aan het vaccinatie­centrum ook genieten van een vleugje kunst. De Academie Beeldende Kunsten stelt verspreid over het vaccinatie­centrum een aantal kunstwerke­n tentoon. We hebben ook in elk vaccinatie­hokje een bed voorzien voor diegenen die liever al liggend worden gevaccinee­rd. De bereikbaar­heid is goed en er is voldoende parkeergel­egenheid, ook voor mensen die minder mobiel zijn.”

Het vaccinatie­centrum kan rekenen op de hulp van vrijwillig­ers. “Tot nu toe boden 200 vrijwillig­ers zich spontaan aan. “Eens we van start gaan met het vaccineren, zijn we vertrokken voor een lange periode. Het is daarom belangrijk dat we kunnen rekenen op voldoende mensen om te helpen”, aldus de Lummense burgemeest­er Luc Wouters (CD&V).

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? “Wij zijn er klaar voor”, aldus burgemeest­ers Borremans en Wouters.
FOTO ZAHRA BOUFKER “Wij zijn er klaar voor”, aldus burgemeest­ers Borremans en Wouters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium