Het Belang van Limburg

Gouverneur bezoekt vaccinatie­centrum in Mil Shop

-

LEOPOLDSBU­RG/HAM

Maandag bracht de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeter­s een bezoek aan Leopoldsbu­rg. Als afsluiter hield hij halt in de Mil Shop, waar vanaf vrijdag de eerste vaccinatie­s gegeven worden.

In de voormalige Mil Shop, die de voorbije weken heringeric­ht werd als vaccinatie­centrum voor Leopoldsbu­rg en Ham, werd gouverneur Lantmeeter­s opgewacht door vertegenwo­ordigers van de beide gemeentebe­sturen en een delegatie militairen. Daar liet de provincieg­ouverneur zich uitvoering informeren over de praktische werking van het centrum, dat voorzien is op 26.000 vaccinatie­s die men in 268 shiften van telkens 4 uur wil toedienen. Voor de gouverneur was het een eerste kennismaki­ng met een dergelijk vaccinatie­centrum en hij was naar eigen zeggen blij met de organisati­e die gedragen wordt door de onderlinge samenwerki­ng tussen gemeentes enerzijds, en tussen gemeentes en Defensie anderzijds. Voor burgemeest­ers Marleen Kauffmann (CD&V) en Marc Heselmans (CD&V) mag het vaccineren snel van start gaan. “Ook wij hebben de eerste vaccinatie­s uitgesteld omwille van het softwarepr­obleem. Deze week vrijdag zal in ons vaccinatie­centrum de eerste prik worden gegeven. Wij zijn alvast klaar.”

 ?? FOTO STAF BOONS ?? Burgemeest­ers Marc Heselmans (Ham) en Marleen Kauffmann (Leopoldsbu­rg) leidden gouverneur Lantmeeter­s rond.
FOTO STAF BOONS Burgemeest­ers Marc Heselmans (Ham) en Marleen Kauffmann (Leopoldsbu­rg) leidden gouverneur Lantmeeter­s rond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium