Het Belang van Limburg

Omloop wenkt voor Van der Poel

- WIELRENNEN OMLOOP Hugo Coorevits

Het ziet ernaar uit dat Mathieu van der Poel (26) zaterdag in Gent aan de start staat van de Omloop. De Nederlande­r landt dinsdagoch­tend al met vier ploegmaten, waaronder Jasper Philipsen en Roy Jans, in Amsterdam nadat Alpecin-Fenix uit de UAE Tour stapte. Gianni Vermeersch en Jonas Rickaert blijven in quarantain­e nadat iemand van de staf positief testte op corona.

Na de majestueuz­e zege van Mathieu van der Poel, zondag in de eerste rit van de UAE Tour, donderde het team van de Roodhoofts van de hemel in de hel toen ’s avonds duidelijk werd dat een staflid een positieve PCR-test had afgeleverd na een testronde van de organisati­e. Hij vertoont weliswaar geen symptomen, maar de ploeg trok zich meteen terug uit de ‘koersbubbe­l’ om het vervolg van de wedstrijd “veilig te laten verlopen”.

Na groen licht van de autoriteit­en van de Verenigde Arabische Emiraten zetten Mathieu van der Poel en co koers naar de luchthaven, waar ze een bijkomende negatieve test afleverden. Dit was de voorwaarde om de voorbije nacht het vliegtuig te nemen richting Amsterdam, waar de Ronde van Vlaanderen-winnaar, Jasper Philipsen, Roy Jans, Louis Vervaeke en Kristian Sbaraglii samen met drie teamleden vroeg dinsdagoch­tend landden.

Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch testten beiden negatief, maar omdat ze een hoogrisico­contact hadden, blijven ze nog even in quarantain­e achter in hun hotelkamer, net als een ander staflid dat contact had met de man die positief testte.

Het komt Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen en co. goed uit dat ze zo snel naar huis konden om hun voorbereid­ing op het voorjaar voort te zetten. Voor de Nederlands­e kampioen gelden dezelfde voorwaarde­n als voor iedereen in de Omloop. Elke renner die start, moet twee negatieve tests kunnen voorleggen, zes dagen en drie dagen voor de race afgenomen. Wie uiterlijk tot vijf dagen voor de koers uit het buitenland komt - Belg of buitenland­er, staflid of renner moet conform het Vlaamse ministerie van Sport de dag vóór de wedstrijd nog een extra sneltest ondergaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium