Het Belang van Limburg

Referee Department: “VAR kwam juist tussen bij handspel van Muñoz tegen Beerschot”

- Arno Schepers

Het Referee Department van de KBVB ging bij zijn terugblik op de achtentwin­tigste speeldag slechts in op twee situaties. Het oordeelt dat de VAR correct tussenkwam bij het handspel van Muñoz in de wedstrijd tussen KRC Genk en Beerschot. Ook de gele kaart voor Sainsbury in Anderlecht - KV Kortrijk is volgens het Referee Department correct.

In de wedstrijd KRC Genk - Beerschot kende scheidsrec­hter Bert Put de bezoekers in minuut 82’ eerst een hoekschop toe. Put werd door de VAR naar het scherm geroepen.

“De VAR deed hier een correcte tussenkoms­t”, aldus het Referee Department. “Genk-verdediger Muñoz heeft eerst de armen achter zijn rug, maar zijn armen komen na de trap van Bourdin (Beerschot) toch los van het lichaam. De scheidsrec­hter kent Beerschot uiteindeli­jk een terechte strafschop toe.”

In de match tussen Anderlecht en

KV Kortrijk werd Amuzu in de slotminute­n gelanceerd met een geweldige steekpass. Sainsbury (KV Kortrijk) komt in de verste verte niet in de buurt van de bal, maar haalt de jonge dribbelaar genadeloos neer. “Scheidsrec­hter van dienst Lawrence Visser toont Sainsbury de gele kaart, aangezien hij een beloftevol­le aanval stopt. Er is geen sprake van het ontnemen van een duidelijke scoringska­ns. Correcte beslissing van de scheidsrec­hter, rood is hier niet aan de orde”, besluit het Referee Department over het duel.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Muñoz ging na de wedstrijd verhaal halen bij scheidsrec­hter Bert Put.
FOTO JEFFREY GAENS Muñoz ging na de wedstrijd verhaal halen bij scheidsrec­hter Bert Put.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium