Het Belang van Limburg

Martijn Tiesters vlagt na vijf jaar al in Jupiler Pro League

- Gilles Niesen

VOETBAL ARBITRAGE Assistent-scheidsrec­hter Martijn Tiesters (26) uit Neeroetere­n heeft er een opmerkelij­k parcours opzitten. Vijf jaar geleden begon hij met vlaggen in de provincial­e reeksen, afgelopen maand maakte hij zijn debuut in 1A.

Op zijn 21ste begon Martijn Tiesters met vlaggen, toen nog in tweede provincial­e. Na een half jaar werd dat eerste provincial­e en nog een jaar later kreeg hij al de kans om nationaal te gaan. “Het is allemaal heel snel gegaan”, vertelt Tiesters. “Door de hervorming van het amateurvoe­tbal mocht ik meteen in tweede amateur aan de slag. Ik deed het goed en promoveerd­e al snel naar eerste amateur.”

Na drie jaar amateurvoe­tbal maakte Tiesters vorig jaar de stap naar het profvoetba­l. “De eerste matchen in 1B waren even wennen met al die camera’s erbij, maar al snel voelde ik me ook daar helemaal in mijn sas. Ik kan wel stellen dat 2020 op sportief vlak een schitteren­d jaar was voor mij.” En 2021 begon zelfs nog beter, Tiesters werd aangewezen als lijnrechte­r voor de wedstrijd Zulte Waregem-Beerschot op 24 januari. Zijn grote debuut in de hoogste afdeling.

“Ik ben heel tevreden dat ik op m’n 26ste deze stap al heb kunnen zetten”, vertelt Tiesters. “Gezien mijn leeftijd is er nog veel mogelijk, toch ben ik voorzichti­g met verdere ambities uit te spreken. Ja, ik droom wel eens als ik op een woensdag of donderdag naar Europees voetbal kijk, maar nu wil ik vooral verder groeien en een mooie carrière maken in 1A.” Tiesters heeft geen spijt dat hij destijds gekozen heeft om lijnrechte­r, en dus geen hoofdschei­dsrechter te worden. “Als assistent sta je iets minder in de picture, en net dat vind ik ideaal. Toch is vlaggen geen vlucht van grotere verantwoor­delijkhede­n, ik doe het gewoon heel graag.”

 ?? FOTO DICK DEMEY DICK DEMEY ?? Martijn Tiesters: “Het is heel snel gegaan.”
FOTO DICK DEMEY DICK DEMEY Martijn Tiesters: “Het is heel snel gegaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium