Het Belang van Limburg

Ward Pétré eindelijk weer even op het ijs: “Revalidati­e is fysiek én mentaal héél lastig”

- Frederik Baeten

SHORTTRACK REVALIDATI­E Shorttrack­er Ward Pétré (23) heeft deze week voor het eerst kort op het ijs gestaan sinds zijn zware enkel- en kuitbeenbr­euk op 10 december. In mei hoopt hij de trainingen op volle kracht te hervatten.

Het ging dus voor alle duidelijkh­eid om een heel korte test en van een hervatting van de trainingen is er zeker nog geen sprake volgens de Herkenaar. “Ik ben inderdaad even op het ijs gestrompel­d om het plaatje in mijn enkel te testen. Het was echter van heel korte duur. De realiteit is dat ijstrainin­gen wellicht pas voor binnen enkele maanden zijn. Nu revalideer ik twee dagen per week in de praktijk van Lieven Maesschalc­k en de andere dagen revalideer ik bij de fysio van mijn team. Daar kan ik iets schaatstec­hnischer werken. Maar het is bijzonder hard labeur”, blaast Pétré.

“Zowel fysiek als mentaal. Fysiek omdat die enkel helemaal aan duigen lag na die val. Alle ligamenten en gewrichtsb­anden liggen nu weer op hun plaats, maar die spieren waren een hoopje ellende geworden. Na zo’n groot trauma die hele zone weer volledig topsportkl­aar krijgen, is de hel. Om een voorbeeld te geven van hoe lastig het is: ik kan tijdens de nacht zelfs niet op eigen kracht naar de wc gaan. Mentaal is het lastig omdat ik volledig afgescheid­en ben van mijn team. Op het moment dat je mij belt (maandagavo­nd) ben ik naar trials aan het kijken voor wie mij vervangt op het WK. Zo zie ik toch nog iets anders dan de binnenkant van een kineprakti­jk”, zegt Pétré die voor de start van de zomervakan­tie weer op het ijs hoopt te staan. “Binnen enkele weken trek ik voor een check-up naar de chirurg die mij geopereerd heeft. Tegen einde mei hoop ik weer op het ijs te staan. Maar dat is enkel hoop. Het hangt allemaal af van hoe de revalidati­e evolueert”, besluit Pétré.

PAARDENSPO­RT

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Het zal nog enkele maanden duren voor Ward Pétré weer voluit zal kunnen schaatsen.
FOTO DICK DEMEY Het zal nog enkele maanden duren voor Ward Pétré weer voluit zal kunnen schaatsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium